Joe Biden se pregătește să-și anunțe oficial candidatura pentru 2024

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat, miercuri, că intenționează să candideze pentru un nou mandat la Casa Albă și că va lua o decizie finală până la începutul anului viitor, relatează Reuters. Vizibil jovial, președintele american a făcut anunțul după ce a spus că rezultatele alegerilor intermediare de marți sunt „un lucru bun pentru democrație”.

Joe Biden zâmbește larg la pupitrul prezidențial

Oficialii de la Casa Albă și-au exprimat ușurarea după ce rezultatul alegerilor s-a dovedit a fi unul semnificativ mai slab pentru republicani decât s-ar fi așteptat.

Deși șansele republicanilor de a forma majoritatea la Cameră încă sunt semnificative, majoritatea va fi una foarte mică și va pune probleme serioase lui Kevin McCarthy, actualul lider republican de la Cameră, de a stabili agenda.

La Senat, șansele sunt destul de mari ca democrații să păstreze majoritatea.

Biden, care va împlini 80 de ani luna aceasta, a fost întrebat în nenumărate rânduri dacă vrea să participe la scrutinul din 2024 pentru a obține al doilea mandat la Casa Albă. Un consilier al președintelui a spus că au început discuțiile de pregătire pentru o campanie în 2024.

„Intenția mea este să candidez din nou, aceasta a fost intenția de la bun început. În final, însă, aceasta va fi o decizie pe care o luăm în familie”, a spus Biden, alăturide soția sa, Jill.

Biden a mai spus și că familia lui vrea ca el să candideze, dar că nu se simte grăbit să ia o decizie. Președintele a mai spus că vva face anunțul fără vreo legătură cu un posibil anunț din partea lui Donald Trump, fosul său rival din 2020 care este, de asemenea, așteptat să facă anunțul în zilele următoare.

Întrebat cum ar trebui liderii lumii să vadă acest moment pentru America, în condițiile în care Trump ar putea candida din nou, Biden a spus că trebuie „să ne asigurăm cu Trump nu mai revine la putere”.

„Trebuie să demonstrăm că, prin eforturile Constituției noastre, el nu devine din nou președinte”, a spus Joe Biden.

Despre o posibilă competiție între Trump și DeSantis, Biden a spus că „va fi amuzant să-i vedem cum se luptă unul cu celălalt”.

sursa

Ion Paladi și Paula Seling au lansat un nou colind superb: „La mulți ani de sărbători!”

Interpretul de muzică populară, Ion Paladi și artista de peste Prut, Paula Seling, au lansat un nou colind superb, „La mulți ani de sărbători”.

„Decembrie este luna colindelor, iar Ion Paladi și Paula Seling v-au pregătit cea mai frumoasă surpriză în preajma sărbătorilor de Crăciun”, se arată în descrierea videoclipului.

Cei doi interpreți sunt acompaniați de Orchestra „Lăutarii”. Muzica colindului este compusă de Ion Paladi și Corneliu Botgros, iar versurile au fost scrise de Mariana Honceru. 

Videoclipul a fost filmat „într-un cadru de poveste” atât în România, cât și în Republica Moldova.

Putin, la volan unui Mercedes pe podul explodat recent între Crimeea și Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat Podul Crimeei, iar viceprim-ministrul Marat Khusnullin i-a raportat despre lucrările de reparație, scrie publicația de propagandă Ria Novosti, citată de stirileprotv.ro.

Autoritățile au anunțat luni deschiderea circulației pe partea dreaptă a porțiunii de drum a podului.

La 8 octombrie, un camion a explodat pe podul Kerch, care leagă peninsula Crimeaa de Rusia, și o garnitură de tren a luat foc, ceea ce a dus la prăbușirea a două travee ale drumului.

Podul Kerci este format, de fapt, dintr-un pod rutier și unul feroviar, care leagă Peninsula Taman, din Rusia continentală, de regiunea Kerci din Crimeea. Explozia a afectat linia de cale ferată și a rupt în două locuri un sens de mers de pe podul rutier.

Incidentul a blocat ore bune circulația dinspre Crimeea spre Rusia, iar autoritățile au fost nevoite să intervină pentru a ajuta sutele de șoferi rămași în peninsulă.

Forțele ucrainene de apărare aeriană au doborât majoritatea rachetelor Rusiei în timpul atacului masiv de astăzi

Conform Administrației militare a orașului Kiev, 10 rachete au fost lansate astăzi spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost distruse, transmite presa din Ucraina.

Массированный ракетный удар по Украине

Forțele de apărare aeriană a Ucrainei au reușit să doboare zeci de rachete rusești în timpul bombardamentului masiv al Federației Ruse, pe 5 decembrie.

În special, în regiunea Poltava, Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să distrugă toate cele 10 obuze rusești care vizau regiunea. Acest lucru a fost dezvăluit de șeful administrației militare regionale Poltava, Dmitri Lunin.

„În regiunea Poltava ,,fără sosiri”. Forțele de apărare aeriană au lucrat la maxim. Au doborât cele 10 rachete rusești”, a scris militarul.

Șeful OVA din Dnepropetrovsk, Valentin Reznikochenko, a spus că apărătorii ucraineni de la comandamentul aerian Vostok au reușit să neutralizeze 15 rachete inamice.

Între timp, administrația militară a orașului Kiev a declarat că 10 rachete au fost lansate spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost doborâte forțele de apărare aeriană.

Președintele Volodymyr Zelensky a spus că armata ucraineană a reușit să doboare majoritatea rachetelor rusești, iar inginerii energetici lucrează deja la reluarea livrării energiei electrice.

Astăzi, 5 decembrie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Explozii au fost auzite în Odesa, Zaporojie, Vinnitsa și în alte orașe ale Ucrainei. Odesa a rămas fără electricitate și apă, iar o coloană neagră de fum s-a ridicat peste oraș.

De asemenea, așezările din regiunile Nikolaev, Dnepropetrovsk și Sumy au rămas fără electricitate. Compania „Ukrenergo” a transmis că rușii au lansat noi atacuri asupra infrastructurii critice.

Ce au descoperit jurnaliștii în telefonul pierdut de un maior rus care a murit în Ucraina. Fotografia făcută cu o zi înaintea invaziei
Articolul anterior
Gestul curajos al unei actrițe din Iran, care s-a pozat fără vălul islamic: „Voi plăti orice preț pentru a-mi susține drepturile”
Articolul următor