Jon Bon Jovi a deschis două restaurante unde oamenii săraci pot mânca fără să plătească

Jon Bon Jovi, pe numele său real John Francis Bongiovi, Jr. este unul dintre cei mai cunoscuţi artiști care au cunoscut succesul încă din anii ’80. Artistul este şi un mare susţinător şi promotor al unui proiect social inspirat, cunoscut sub numele de Soul Kitchen.

separator
Soul Kitchen este un proiect îndrăzneţ, pus în practică de fundaţia JBJ, condusă de îndrăgitul cântăreţ. Pe scurt, este un lanţ de restaurante care oferă un meniu bogat în preparate fără a cere un preţ anume. Ideea este că cei care au resurse financiare plătesc 20 de dolari, iar cei care nu au bani pot mânca orice îşi doresc şi apoi participă ca voluntari în bucătărie sau în livezile fundaţiei unde se cultivă multe dintre alimente.

Potrivit site-ului Soul Kitchen, 54% din mesele servite au fost finanţate prin donaţii, în timp ce restul a fost posibile mulţumită voluntariatului. Bon Jovi a deschis primul restaurant Soul Kitchen în cartierul Red Bank, din New Jersey, oraşul său natal. Cel de-al doilea a fost plasat în apropierea Toms River, o zonă grav afectată de uraganul Sandy în 2012.

E adevărat că este un proiect de solidaritate, dar asta nu înseamnă că restaurantele nu oferă produse de calitate. Dimpotrivă, meniul este format dintr-un antreu, fel principal şi desert unde sunt folosite ingrediente organice. Există chiar şi posibilitatea de a alege mâncare vegetariană sau vegană. Restaurantul oferă un meniu bogat, ca de exemplu salată cu mentă, struguri, brânză feta şi migdale, asezonată cu vinegretă sau cotlet de porc cu piure şi sos chutney.

Se estimează că peste 105.000 de feluri de mâncare au fost servite până acum la restaurantele Soul Kitchen ce aparţin lui Jon Bon Jovi, scrie romaniamatinal.ro.

Igor Stribițchi a lansat o nouă piesă. Textul și muzica îi aparțin artistului
Articolul anterior
Elevii unui liceu au venit cu măști de protecție la careu. Mesajul pe care l-au transmis!
Articolul următor
Alte articole interesante