Josep Borrell, despre Prigojin: ,,Monstrul creat de Putin îl mușcă”

„Monstrul pe care l-a creat Putin îl mușcă”. Așa a comentat șeful diplomației europene, Josep Borrell, rebeliunea eșuată săptămâna trecută în Rusia.

EU High Representative Josep Borrell travels to Egypt - Dailynewsegypt

Înaltul oficial european a menționat că războiul din Ucraina clatină regimul de la Kremlin. Declarațiile au fost făcute înainte de consiliul miniștrilor de Externe ai UE, transmite realitatea.md.

„Toată lumea este conștientă de ceea ce se întâmplă în Rusia. Este important să înțelegem că acest lucru distruge puterea militară a Rusiei și afectează sistemul său politic. Și, cu siguranță, nu este un lucru bun să vedem că o putere nucleară ca Rusia poate intra într-o fază de instabilitate politică. Este, de asemenea, ceva care trebuie luat în considerare. Cea mai importantă concluzie este că războiul împotriva Ucrainei lansat de Putin și monstrul pe care Putin l-a creat cu Wagner îl mușcă acum. Monstrul acționează împotriva creatorului său. Sistemul politic își arată fragilitățile, iar puterea militară se prăbușește. Aceasta este o consecință importantă a războiului din Ucraina”, a spus Borrell.

Totodată, oficialul a reiterat sprijinul pentru Ucraina. Conform lui, UE urmează să aprobe un nou pachet de ajutor pentru Ucraina, în valoare de 3,5 miliarde de euro, prin intermediul Fondului European pentru Pace.

Nouă perechi de gemeni s-au născut în doar o săptămână la un spital din Capitală. Medicii sunt uimiți!
Articolul anterior
Femeia care și-a pierdut soțul și fiul în adâncul Oceanului este devastată de durere. Ce mărturisiri a făcut pentru un post de televiziune
Articolul următor