Judecată în cazul răfuielii încheiate tragic între doi moldoveni în Cehia

Dosarul în cazul răfuielii dintre doi moldoveni în Cehia, încheiate tragic, a ajuns în instanţă.

La tribunalul din orașul Liberec, în nordul Cehiei, a început miercuri procesul moldoveanului de 59 de ani Tudor Beschieri, acuzat că în noiembrie 2020 a înjunghiat mortal un transnistrean rusofon de 24 de ani, scrie europaliberă.org.

Potrivit presei locale, ambii moldoveni lucrau în Cehia „la negru” și s-au cunoscut acolo. Relațiile dintre ei ar fi avut de suferit din cauza certurilor legate de regiunea separatistă transnistreană. Muncitorul mai tânăr, originar din stânga Nistrului, se considera rus și vorbea anume numai rusește, în vreme ce agresorul se consideră moldovean.

„Leonid nu iubea moldovenii, și de aceea provoca conflicte” – a spus suspectul de omucidere.

Potrivit procurorului de caz, Beschieri și-a omorât colegul cu un cuțit de bucătărie care i-a atins plămânii și inima, provocând rapid decesul. În ziua fatală, ambii erau în stare de ebrietate avansată, după ce au consumat alcool primit de la cehul la care lucrau. După ce au revenit la căminul de nefamiliști din mica localitate Nove Zakupy, rusofonul i-ar fi spus lui Beschieri că e moldovean împuțit și l-a obligat să se ducă să facă duș, amenințându-l chiar cu un cuțit.

Beschieri a găsit alt cuțit, și l-a folosit, după spusele lui, pentru că „altă cale nu era”. Deocamdată, procurorul nu a vrut să comenteze afirmațiile lui Beschieri că sentimentele naționale ar fi jucat un rol în conflictul fatal, întrucât acest lucru încă nu a fost dovedit.

Audierile au fost amânate până în septembrie, în speranța de a audia mai mulți martori, inclusiv un rus care locuia cu cei doi, la cămin, în perioada incidentului.

Prietenii tinerei lovite pe o zebră din Capitală cer ajutorul oamenilor pentru a o salva
Articolul anterior
Un moldovean a vorbit despre experienţa sa de lucru cu interpretul Dan Balan
Articolul următor