Judecător al Curții Supreme ucrainene, demis din cauza că deținea cetățenia rusă

Curtea Supremă ucraineană l-a concediat pe unul dintre judecătorii săi în urma unei investigații recente a Schemes, unitatea de investigații a Serviciului ucrainean al RFE/RL. Ancheta făcută de Schemes a descoperit că judecătorul avea are și cetățenie rusă.

Președintele Curții Supreme, Vsevolod Kniaziev, a ordonat printr-o directivă publicată la 5 octombrie ca lui Bohdan Lvov să i se retragă atribuțiile de judecător și să fie demis din instanță, cu efect imediat. Curtea Supreme a publicat o declarație în care se spune că decizia s-a bazat pe confirmarea din partea Serviciului de Securitate ucrainean, SBU, că registrele oficiale rusești indică faptul că acesta deține cetățenia rusă. Constatarea SBU a reluat rezultatele investigației efectuate de Schemes, care a transmis pe 15 septembrie că Lvov deținea cetățenia rusă pe lângă cetățenia ucraineană.

Folosind mai multe surse, jurnaliștii de la Schemes au descoperit că bazele de date ale guvernului rus conțin cererile anterioare ale lui Lvov pentru pașapoarte rusești și utilizarea unui pașaport rusesc care îi poartă numele pentru a înregistra coproprietatea unui apartament din Moscova și pentru a transfera această cotă de proprietate soției sale în 2012.

În conformitate cu legislația ucraineană, judecătorii nu pot avea dublă cetățenie. Atenția acordată ucrainenilor aflați în poziții de putere care au legături cu Rusia s-a intensificat de când Moscova a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei, în februarie, scrie moldova.europalibera.org.

Intenționa să fure aparatul de casă, dar l-a confundat cu cântarul electronic. VIDEO!

Intenționa să sustragă aparatul de casă, dar l-a confundat cu cântarul electronic. La 18 martie curent, în jurul orei 15:50, o femeie de 44 de ani a alertat Poliția din Bălți, comunicând că în magazinul unde activează a intrat un bărbat îmbrăcat în haine negre și cu mască medicinală pe față, care amenințând-o cu un pistol, în mod deschis a sustras un cântar electronic estimat la prețul de 2500 de lei, anunță Poliția.

În urma acțiunilor întreprinse de polițiștii din Bălți, la scurt timp de la comiterea infracțiunii suspectul a fost identificat și reținut pentru 72 de ore.

Acesta a declarat oamenilor legii că intenționa să sustragă aparatul de casă, dar l-a confundat cu cântarul electronic.

Bărbatul de 43 de ani este locuitor al mun. Bălți și nu este la prima abatere de la lege. Anterior el a fost judecat și și-a ispășit pedeapsa pentru infracțiuni similare.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru tâlhărie, iar persoana vinovată riscă detenție de până la 10 ani.

VIDEO! Un bărbat pe trotinetă, spulberat pe zebră de un Mercedes care a trecut la roșu. Momentul, surprins de o cameră de bord

Un bărbat pe trotinetă a fost spulberat pe o trecere de pietoni, de un Mercedes care trecea la semnalul de culoare roșie al semaforului. Potrivit martorilor, accidentul s-a produs în această dimineață, în capitală. Momentul impactului a fost surprins de o cameră de bord a unui automobil, iar imaginile video au fost publicate de internauți pe rețele, scrie unimedia.info.

Din imaginile video se observă cum bărbatul începe să traverseze strada pe o trotinetă la semnalul verde al semaforului, iar pe banda stângă trece un automobil de model Mercedes și îl lovește chiar pe trecerea de pietoni, în timp ce mașinile de pe banda dreaptă s-au oprit la culoarea roșie a semaforului.

Deocamdată, poliția nu a oferit detalii despre acest caz.

Alarmant! UNICEF: Peste 1.000 de copii mor zilnic din cauza apei de băut contaminate

Apa de băut poluată şi absenţa infrastructurii sanitare periclitează vieţile copiilor din diferite regiuni al globului, potrivit Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), scrie digi24.ro.

În fiecare zi, peste 1.000 de copii cu vârste sub cinci ani mor la nivel global din cauza unor afecţiuni provocate de apa poluată, lipsei salubrităţii şi a igienei precare, a precizat UNICEF, luni, la New York, citat de Agerpres.

Un total de 190 de milioane de copii din 10 ţări africane sunt în pericol, potrivit unui nou raport realizat de această organizaţie.

Situaţia este mai gravă în ţările din vestul şi centrul Africii precum Benin, Burkina Faso, Camerun, Ciad, Coasta de Fildeş, Guinea, Mali, Niger, Nigeria şi Somalia, se mai precizează în raport.

Multe dintre aceste state sunt afectate de instabilitate şi de conflicte armate, care îngreunează şi mai mult accesul copiilor la apă curată şi igienă. Miercuri este marcată Ziua Mondială a Apei.

Tot miercuri, debutează la New York Conferinţa ONU privind Apa. Scopul acestui eveniment este acela de a analiza gradul în care pot fi realizate obiective stabilite la nivel internaţional, inclusiv Obiectivul ONU de Dezvoltare Durabilă privind accesul la apă curată pentru toţi până în 2030.

Potrivit ONU, două miliarde de persoane la nivel global – una din patru – nu dispun de acces la apă curată.

Artistă arestată în Belarus pentru o melodie în limba ucraineană. Tânăra este ținută în închisoare de peste două luni
Articolul anterior
Bombardamente rusești în orașul Zaporojie, unde se află cea mai mare centrală nucleară. Cel puțin doi morți și clădiri distruse
Articolul următor