Județele din România care riscă să intre în carantină totală din cauza pandemiei de Covid-19

România a atins un nou record în privința infectărilor cu noul coronavirus, iar mai multe județe riscă să intre în carantină din această cauză. Cel mai nou raport arată un număr de 994 de infectări și 36 de morți în 24 de ore – un record de la începutul epidemiei în România. Numărul record de cazuri se datorează și testărilor intense. Zilnic în țara vecină sunt efectuate în jur de 18-19 mii de teste. Totuși, autoritățile bat alarma.

separator

În spațiul public se discută tot mai mult despre posibilitatea de a implementa restricții la nivel de regiuni, acolo unde sunt cele mai mult cazuri de coronavirus.

Astfel, județele cu cele mai multe infectări sunt, după cum urmează: Bucureștiul (4.467), Suceava (4.268), Braşov (2.381), Argeş (2.079), Galaţi (1.626), Vrancea (1.378), Dâmboviţa (1.194), Iaşi (1.139), Prahova (1.126), Botoşani (1.104) și Neamţ (1.059).

Secretarul de stat Raed Arafat a subliniat faptul că numărul vindecaților este mai mic decât al celor care se îmbolnăvesc:

„Aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaţilor este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc şi înseamnă că avem o creştere continuă a numărului cazurilor active. Dacă populaţia nu respectă măsurile minime care sunt recomandate – mască, distanţare –, riscul există (…) să vedem că situaţia în România poate să se înrăutăţească în continuare în lipsa măsurilor compensatorii care au fost recomandate sau impuse populaţiei.(…) Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie, acolo unde apar zone afectate”.

Sursa

Apă cu viermi la robinet, în Căușeni. Rețeaua de apeducte este foarte uzată
Articolul anterior
Imunolog italian, despre coronavirus: Până în toamnă, agresivitatea virusului va scădea
Articolul următor
Alte articole interesante