Kabulul, ameninţat de un atac terorist!

La Kabul, Afganistan, ar putea avea loc un atentat terorist.

Există informaţii „extrem de credibile” despre un atac iminent, planificat de către insurgenţi, împotriva celor care se adună pe aeroportul din Kabul în încercarea de a fugi din Afganistan, scrie jurnal.md. Despre acest lucru vorbește secretarul de stat britanic pentru forţele armate, James Heappey. El a explicat de ce Londra le-a recomandat în cursul nopţii de miercuri spre joi cetăţenilor britanici să nu vină pe Aeroportul din Kabul.

Ministerul de Externe britanic a transmis miercuri seara recomandarea ca cetăţenii britanici să nu se deplaseze spre aeroportul internaţional Hamid Karzai, unde mii de persoane aşteaptă să se îmbarce într-un avion pentru a pleca din ţară înainte de data-limită, 31 august, când Statele Unite şi aliaţii lor trebuie să-şi încheie retragerea trupelor şi să pună capăt evacuărilor.

JAMES HEAPPEY, secretarul de stat britanic pentru forţele armate: „Informaţiile colectate în cursul săptămânii sunt din ce în ce mai serioase: acestea relevă o ameninţare iminentă şi gravă pentru viaţă. Este o ameninţare extrem de serioasă şi extrem de iminentă.”

Există o ameninţare ridicată şi permanentă de atac terorist, este posibil ca un atentat atentat sinucigaş să fie comis de militanţi ai grupării jihadiste Stat Islamic. Informaţia despre această ameninţare este într-adevăr extrem de credibilă. Există o reală iminenţă, a subliniat James Heappey.

Regatul Unit şi-a sfătuit miercuri seara târziu cetăţenii să nu se deplaseze spre aeroportul din Kabul pentru a fi evacuaţi din Afganistan, avertizându-i împotriva unui risc ridicat de „atac terorist”. Secretarul de stat britanic a explicat că nu poate „oferi detalii despre ameninţarea exactă”, dar a asigurat că guvernele american şi australian dispun de asemenea de „informaţii foarte credibile” cu privire la un „atac letal extrem de iminent”.

Potrivit ultimelor cifre publicate de Ministerul britanic al Apărării miercuri seara, Regatul Unit a evacuat până acum 11.474 de persoane din Afganistan de la 13 august, între care 6.946 de afgani, potrivit Reuters şi AFP.

Mai multe localităţi din ţară, sub cod roşu de COVID-19
Articolul anterior
Oaspeţi importanţi la Chişinău de Ziua Independenţei ţării
Articolul următor