Kadîrov anunță desfăşurarea de trupe pentru a sprijini Kremlinul

Liderul cecen Ramzan Kadârov a anunţat desfăşurarea de trupe pentru a sprijini Kremlinul împotriva revoltei armate a grupului de mercenari Wagner, transmite DPA, conform Agerpres.

Chechen leader Ramzan Kadyrov criticised for his involvement in children's  cage-fighting bouts | South China Morning Post

”Luptători din cadrul Ministerului Apărării şi al Gărzii Naţionale din Republica Cecenă au plecat deja spre zonele tensionate. Vom face totul pentru a păstra unitatea Rusiei şi pentru a-i proteja statalitatea”, a scris Kadârov sâmbătă pe Telegram.

Preşedintele rus Vladimir Putin a vorbit anterior despre o revoltă armată la televiziunea de stat şi a anunţat că îi va pedepsi pe organizatori.

”Susţin fiecare cuvânt al lui Vladimir Vladimirovici Putin”, a reacţionat Kadârov. Disputele personale nu ar trebui să fie rezolvate în timp de război, a justificat şeful republicii din Caucazul de Nord, cunoscut pentru stilul său brutal de conducere.

La fel ca mercenarii Wagner până de curând, luptătorii ceceni sunt desfăşuraţi alături de armata regulată rusă în războiul împotriva Ucrainei.

Analiză CNN: Putin riscă să piardă controlul absolut asupra puterii. Următoarele 24 de ore sunt critice
Articolul anterior
Număr mare de amenințări cu bombă la Moscova. Mai multe centre comerciale și muzee sunt evacuate
Articolul următor