Kate Middleton, victima unui blestem necruțător? Safirul cu piatră albastră primit de la Prințul William, încărcată de energii negative și multă durere

Vestea șocantă dată vineri de Kate Middleton, prințesă de Wales și, totodată, soția moștenitorului coroanei britanice, a dat naștere unui val de speculații. Chiar dacă multe dintre ele nu sunt neapărat noi, acestea vin într-un moment extrem de sensibil pentru Casa Regală Britanică, afectată de două crize în mai puțin de două luni, scrie realitatea.net.

Prima dintre ele a fost generată de anunțul de la începutul lunii februarie, potrivit căruia Regele Charles (75 de ani) a fost diagnosticat cu cancer și primește tratament. Ulterior a venit mesajul lui Kate, care a anunțat, pe 22 martie, că a început tratamentul inițial după un diagnostic de cancer, boală pe care a descoperit-o în urma unor teste de rutină. Unii cred că ar putea exista o legătură între inelul de logodnă pe care aceasta l-a primit de la Prințul William în 2010 și boala pe care a descoperit-o 14 ani mai târziu. Totul, din cuza unui blestem nemilos ascuns în frumoasa bijuterie. 

Inelul de logodnă primit de Kate Middleton se întâmplă să fie un articol care a fost transmis de la regretata Prințesă Diana. Este un safir albastru înconjurat de diamante montate în aur alb.

Deși această comoară de familie este foarte dragă inimii Prințului William – a fost inelul de logodnă al mamei sale – superstițioșii ar putea crede că Kate, având 28 de ani la vremea respectivă, nu ar fi trebuit să îl accepte niciodată, relatează CNN.

Și asta nu pentru că nu ar fi vrut să se căsătorească cu prințul ei fermecător (la propriu), ci pentru că unii cred că bijuteriile pot fi blestemate.

Istoria a demonstrat-o. O altă piatră mare albastră – și aici vorbim despre diamantul Hope – nu a adus noroc membrilor Familiei Regale Franceze. Ludovic al XVI-lea și Maria Antonieta au fost ultimii membri regali care s-au bucurat de piatra înainte de a fi furată și de a-și pierde capetele.

Chiar dacă nu toată lumea crede în astfel de superstiții, sunt însă și persoane care sunt de părere că bijuteriile pot fi blestemate. Conform unei astfel de legende, inelele de logodnă ar purta energia căsătoriei din trecut. Cu alte cuvinte: aduce ghinion să moștenești un inel care a aparținut unui cuplu ce a avut parte de o căsnicie nefericită.

Deci, în esență, Kate poartă inelul unei prințese ce a avut parte de numeroase probleme în căsnicie, ca să nu mai vorbim de sfârșitul tragic.

Sunt însă și persoane care nu cred în astfel de superstiții. Asta deoarece safirul este cunoscut ca având – printre proprietățile sale metafizice – și următoarele 3 însușiri:

– protejează împotriva celor răuvoitori, dezvăluindu-le vorbele și intențiile rele;

– ajută la înțelegerea mesajelor care provin de dincolo de capacitățile fizice de înțelegere, fiind utilizat în cadrul practicilor meditative (curăță meridianele energetice);

– potențează împlinirea visurilor și dorințelor materiale și menține bunăstarea odată atinsă;

Totodată, piatra safir este asociată cu zodiile Pești (safir albastru clasic), Taur (safir albastru deschis), Gemeni (safir galben) și Balanță (safir stea), fiind de asemenea piatra lunii septembrie. Această piatră se dăruiește se pare cu ocazia aniversărilor de 5 ani, 45, 65 sau 70 de ani.

Noul mandat al președintelui Maia Sandu, validat de Curtea Constituțională

Curtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor și a validat mandatul Maiei Sandu în funcția de președinte al Republicii Moldova. Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă, scrie deschide.md.

În sala de ședințe au fost prezenți reprezentanții Comisiei Electorale Centrale, precum și reprezentantul legal al Maiei Sandu, avocatul Eduard Digore. Celălalt concurent electoral, Alexandr Stoianoglo, a lipsit de la ședință, dar nici un alt reprezentant legal al său nu a fost delegat.

De menționat că alegerile prezidențiale din această toamnă au fost câștigate de președintele Maia Sandu. Șeful statului a obținut peste 930 de mii de voturi, în timp ce contracandidatul său, Alexandr Stoianoglo, susținut de PSRM și gruparea „ȘOR”, a fost votat de puțin peste 750 mii de alegători.

Precizăm că în actualul scrutin prezidențial au fost înregistrate multiple cazuri de corupere a alegătorilor și finanțare ilegală a campaniilor electorale. Gruparea „ȘOR” achita oamenilor câte 2 mii lei pentru a vota împotriva Maiei Sandu.

Caz revoltător la Sângerei. Un bărbat a încercat să vândă pe internet o lebădă

O intervenție comună a inspectorilor de mediu din Bălți și Sîngerei a dus la descoperirea unui caz grav de încălcare a legislației de mediu, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În urma monitorizării activității pe rețelele de socializare, a fost identificată o persoană din localitatea Mărinești, raionul Sîngerei, care încerca să comercializeze o lebădă albă, specie protejată de lege.

Cu sprijinul polițistului de sector, autoritățile au efectuat o percheziție la locuința suspectului. Verificările au confirmat că lebăda era ținută în captivitate în condiții necorespunzătoare.

Pasărea a fost imediat ridicată și eliberată într-un bazin natural din apropierea municipiului Bălți, asigurându-se condiții adecvate până la clarificarea completă a cazului.

Persoana responsabilă de această faptă urmează să fie sancționată conform prevederilor Codului Contravențional al Republicii Moldova, care interzice capturarea, deținerea și comercializarea speciilor protejate. Inspectoratul pentru Protecția Mediului reamintește că lebăda albă este o specie strict protejată, iar astfel de acțiuni constituie o amenințare directă la adresa biodiversității. Face apel către cetățeni să respecte legislația de mediu și să semnaleze orice activitate suspectă.

Această acțiune reflectă angajamentul inspectorilor de mediu de a proteja fauna sălbatică și de a descuraja practicile ilegale care pun în pericol echilibrul ecologic.

Moldovenii vor primi lefuri mai mari! Salariul mediu va creşte cu 2.400 de lei anul viitor

Salariul mediu va crește în Republica Moldova cu 2.400 de lei. Începând cu anul 2025, suma va constitui 16.100 de lei, comparativ cu 13.700 în anul 2024, scrie realitatea.md.

Decizia urmează să fie aprobată de către membrii Guvernului. Cifra este una prognozată și se va utiliza pentru a calcula contribuțiile obligatorii și indemnizațiile acordate salariaților.

„Proiectul de hotărâre este elaborat în temeiul prognozei revizuite a indicatorilor macroeconomici pentru anii 2025-2027, prezentate de către Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. Actualizarea prognozei s-a realizat reieșind din ultimele date statistice disponibile, inclusiv urmare a coordonării realizate în cadrul misiunii de experți FMI”, precizează responsabilii din cadrul Ministerului Muncii.

Precizăm că, salariul minim în Republica Moldova, începând cu 1 ianuarie 2025, va constitui 5500 de lei. Suma reprezintă cu 10% mai mult decât în 2024, actualmente această remunerare constituind 5000 de lei.

Turneul Unirii! Două spectacole ale Teatrului Național din Iași vor fi jucate pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău
Articolul anterior
Andreea Marin a slăbit deja 20 de kilograme. Vedeta a destăinuit care a fost motivul acestei schimbări
Articolul următor