Kim Jong-un în Rusia. Liderul nord-coreean a primit cadou cinci drone de la Putin

Președintele nord-coreean Kim Jong Un i-a adresat „mulțumiri din inimă” președintelui Vladimir Putin, în timp ce se îndrepta spre casă. După aproape o săptămână petrecută în Rusia într-o călătorie axată pe industria de apărare, scrie evz.ro.

Kim Jong-un în Rusia. Turneul lui Kim în Orientul Îndepărtat al Rusiei, care a început marți, a alimentat temerile occidentale că Pyongyangul izolat și înarmat nuclear ar putea furniza Moscovei arme pentru războiul din Ucraina. În timpul călătoriei, liderul nord-coreean a inspectat totul, de la rachete spațiale rusești la submarine. De asemenea, a inclus un schimb simbolic de puști cu Putin, ca între camarazi. Sau spioni.

Luni, Agenția Centrală de Știri Coreeană de la Pyongyang a declarat că liderul RPDC „a adresat mulțumiri din inimă președintelui Putin și conducerii ruse. Pentru „grija lor specială și ospitalitatea cordială”.

,la încheierea vizitei. RPDC este acronimul denumirii oficiale a Coreei de Nord – Republica Populară Democrată Coreea.

Kim Jong-un se îndreaptă spre casă „după ce a încheiat cu succes programul vizitei sale oficiale de bunăvoință în Federația Rusă”, a precizat KCNA.De asemenea, el a urat „prosperitate Rusiei și bunăstare poporului său”, a adăugat reportajul KCNA. Coreea de Nord și Rusia, aliați istorici, se află amândouă sub o serie de sancțiuni globale – Moscova pentru invazia în Ucraina, Pyongyang pentru testele sale cu arme nucleare.

Kim Jong-un în Rusia, un moment unic

În timpul vizitei sale, Kim a declarat că țara sa va face din legăturile bilaterale cu Rusia „prioritatea sa numărul unu”, în timp ce a avut un summit cu Putin. China este în prezent cel mai important aliat și binefăcător al Coreei de Nord.

Rusia este nerăbdătoare ca stocul de obuze de artilerie al Coreei de Nord să fie folosit în Ucraina. În timp ce Pyongyang caută ajutor în ceea ce privește tehnologia prin satelit și modernizarea echipamentelor sale militare din epoca sovietică, spun experții.

Miercuri, Putin și Kim au purtat discuții la noul cosmodrom rusesc de la Vostochny, la aproximativ 8.000 de kilometri de Moscova. După întâlnire, Putin a vorbit despre perspectiva unei mai mari cooperări cu Coreea de Nord. Dar și espre „posibilitățile” de legături militare. Kremlinul a declarat că nu a fost sau va fi semnat niciun acord. Kim Jong-un în Rusia

Un spectacol de morse

Mai devreme duminică, Kim Jong-un a urmărit un spectacol cu morse la Acvariul Primorsky, cel mai mare din Rusia. Însoțit de oficialii săi, mulți dintre ei purtând uniforme militare. Imaginile din mass-media de stat l-au arătat pe Kim zâmbind larg în timp ce aplauda morsa și pe îngrijitorul acesteia. De asemenea, Kim „a privit delfinii albi și alte animale marine care fac acrobații la delfinariu”, a declarat KCNA.

Liderul nord-coreean a lăudat, de asemenea strădania pentru „câștigarea reputației de bază de cercetare științifică” sub conducerea lui Putin. Kim Jong-un în Rusia

Ultima vizită a lui Kim în Rusia va „străluci mult timp în istorie”, a declarat KCNA. V va consolida și mai mult „unitatea militantă” a celor două țări, în timp ce „deschide un nou capitol” al relațiilor lor. În timpul întâlnirii cu Kim, Putin a acceptat invitația de a vizita Coreea de Nord și s-a oferit să trimită unul dintre cetățenii săi în spațiu, ceea ce ar fi o premieră.

Kim se va întoarce în Coreea de Nord cu un tren blindat. KCNA afirmând că liderul „își începe drumul spre casă după ce a adus o nouă turnură radicală în istoria dezvoltării relațiilor dintre RPDC și Rusia”. Înainte de a pleca de la Vladivostok, orașul-port din Pacific aflat imediat după graniță, Kim a primit un cadou. Cinci drone explozive, o dronă de recunoaștere și o vestă antiglonț din partea guvernatorului regiunii Primorie. Provincie care se învecinează cu China și Coreea de Nord.

OMC confirmă că Ucraina a demarat o plângere pe tema restricțiilor care vizează produsele alimentare ucrainene
Articolul anterior
ATENȚIE! La iarnă, Guvernul îi va verifica minuțios pe toți beneficiarii de compensații pentru căldură
Articolul următor