La Aeroportul din Iași nu se efectuează niciun control. Nu sunt scanere termice, nici culoare separate

La Aeroportul din Iași nu sunt scanere termice, nici culoare separate. Orașul are şase destinaţii tur-retur cu Italia, cu trei frecvenţe pe săptămână. Duminică, de exemplu, în jurul orei 11 a aterizat cursa de Roma, iar în noaptea de duminică spre luni cea de Bergamo, oraş apropiat celor care deja se află în carantină.

separator
Oficialii de la Aeroport susţin că sunt pregatiţi, că urmează instrucţiunile primite, dar recunosc că există şi neajunsuri. „La acest moment se dezinfectează atât terminalele cât şi porţile de îmbarcare şi se acordă măsuri de protecţie tuturor pasagerilor. Într-adevăr încă nu a venit niciun scaner termic pentru verificarea pasagerilor“, a afirmat Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iaşi, potrivit ziaruldeiasi.ro.

În ceea ce priveşte cazurile suspecte de până acum, oficialii spun că am avut noroc pentru că virusul nu a fost confirmat. „Au fost mai multe persoane suspecte de coronavirus de la declanşarea epidemiei şi până acum. Toate s-au aflat în carantină la domiciliu 14 zile pentru că aşa se procedează în cazul celor care vin din ţările afectate, dar nu neapărat din zonele închise şi care nu au intrat în contact cu persoane infectate. În momentul de faţă există doar un pacient care este monitorizat acasă“, a declarat Lucian Indrei.

În cazul pacientului respectiv, este vorba despre un bărbat de origine chineză care locuieşte în Iaşi cu familia şi lucrează aici. Acesta ar fi mers în ţara natală să sărbătorească alături de celelalte rude intrarea în noul an chinezesc. Întoarcerea în România a făcut-o cu o escală în Germania şi una la Bucureşti. Atât medicii germani cât şi cei români au indicat intrarea sa în carantină acasă în Iaşi. Bărbatul este monitorizat de 10 zile de medicii DSP Iaşi, iar starea sa de sănătate este bună.

În Moldova, a fost lansată prima campanie de prevenire a bullyingului în instituțiile de învățământ
Articolul anterior
Primăria Chișinău: suprafețele din transportul public vor fi dezinfectate după fiecare rotație
Articolul următor
Alte articole interesante