La Chișinău va fi adusă o icoană făcătoare de minuni din Ucraina

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului „Ajutătoarea celor smeriți” va fi adusă, joi seara, la Catedrala Mitropolitană din Chişinău. Obiectul de cult se află în prezent, la Mănăstirea „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din orașul Kiev, Ucraina.

separator
„Multiple minuni s-au petrecut alături de ea, vindecări de diverse boli, situaţii confuze în viaţa multor credincioşi. Până în ziua de 17 martie vor putea fără oprire conform programului liturgic al Catedralei Mitropolitane – dimineaţă de la ora şapte până seara la ora 20 să frecventeze şi să se închine la această icoană”, a spus secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş.

Mitropolia anunţă că icoana este o copie din secolul XIX a vechiului obiect religios, care datează din anul 1420. Se spune că în 1993, starețul Damian al Mănăstirii de la Kiev a constatat înnegrirea bruscă a icoanei, păstrată în ramă de lemn, cu geam deasupra.

După ce sticla a fost îndepărtată, stareţul a observat că pe sticlă se imprimase o icoană identică, argintată. Oamenii de știință din Kiev au studiat minuțios cazul dar nu au putut da o explicație științifică acestei minuni.

sursa: www.publika.md

Un nou incident șocant într-un troleibuz din Capitală. Căruciorul unei femei, în care se afla un copil, prins între uși

La mai mult de o lună de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

E vorba despre o femeie care încerca să iasă din troleibuzul 21, împreună cu copilul său de 7 luni. Aceasta susține că șoferul nu s-ar fi asigurat și căruciorul ar fi fost prins între uși. Ulterior, conducătorul troleibuzului ar fi deschis ușile.

Potrivit mamei, totul s-a întâmplat pe 25 aprilie, în jurul orei 12:45, pe str. Alba-Iulia din Capitală.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a precizat că RTEC s-a autosesizat pe acest caz.

„A fost luată legătura și direct cu doamna. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare”, a declarat aceasta.

O minoră a alertat poliția și declară că a fost violată, la Dondușeni

O copilă ar fi fost violată într-o localitate din raionul Dondușeni. Oamenii legii au declarat că cazul a fost înregistrat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind inițiat un proces penal.

O minoră de 13 ani, salvată de la viol de către un polițist de frontieră |  Mamaplus

„În cazurile în care sunt implicați minori, Poliția are responsabilitatea de a proteja drepturile recunoscute prin lege ale minorilor”, au menționat oamenii legii, conform Unimedia.

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

Un sirop pentru tuse a fost interzis pe piață din cauza efectului nociv asupra inimii
Articolul anterior
3 zile până la startul competiției online de slăbire: ”Galina Tomaș îți cumpără kg”
Articolul următor