La Chișinău va fi adusă o icoană făcătoare de minuni din Ucraina

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului „Ajutătoarea celor smeriți” va fi adusă, joi seara, la Catedrala Mitropolitană din Chişinău. Obiectul de cult se află în prezent, la Mănăstirea „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din orașul Kiev, Ucraina.

separator
„Multiple minuni s-au petrecut alături de ea, vindecări de diverse boli, situaţii confuze în viaţa multor credincioşi. Până în ziua de 17 martie vor putea fără oprire conform programului liturgic al Catedralei Mitropolitane – dimineaţă de la ora şapte până seara la ora 20 să frecventeze şi să se închine la această icoană”, a spus secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş.

Mitropolia anunţă că icoana este o copie din secolul XIX a vechiului obiect religios, care datează din anul 1420. Se spune că în 1993, starețul Damian al Mănăstirii de la Kiev a constatat înnegrirea bruscă a icoanei, păstrată în ramă de lemn, cu geam deasupra.

După ce sticla a fost îndepărtată, stareţul a observat că pe sticlă se imprimase o icoană identică, argintată. Oamenii de știință din Kiev au studiat minuțios cazul dar nu au putut da o explicație științifică acestei minuni.

sursa: www.publika.md

Un sirop pentru tuse a fost interzis pe piață din cauza efectului nociv asupra inimii
Articolul anterior
3 zile până la startul competiției online de slăbire: ”Galina Tomaș îți cumpără kg”
Articolul următor
Alte articole interesante