La Chișinău va fi amenajat Complexul memorial „Izvorul lui Grigore Vieru”

Primăria municipiului Chișinău informează că „Izvorul lui Grigore Vieru” din str. N. Dimo, Pădurea-Parc Râșcani, va fi amenajat de către autoritățile publice locale.

Potrivit documentului aprobat, funcția de beneficiar al proiectului este atribuită Î.M. „Direcția Construcții Capitale”, iar Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare va elibera documentația de urbanism conform prevederilor legislației în vigoare. Totodată, în proiectul bugetului pentru anul 2021, urmează a fi prevăzute surse financiare pentru realizarea complexului „Izvorul lui Grigore Vieru”.

Obiectivul se află la intersecția străzilor N. Dimo și Miron Costin, din sectorul Ciocana, în preajma blocului unde a locuit poetul în perioada anilor 1968-1993. Grigore Vieru, care a fost și unul din ctitorii izvorului, împreună cu alți locatari ai blocurilor megieșe, a contribuit memijlocit la amenajarea sursei de apă.

După modernizare, Izvorul va deveni un important punct de atracție pentru vizitatori: turiști și oaspeți ai capitalei, reprezentând totodată și un omagiu adus Poetului Național, Grigore Vieru. 

Alegeri prezidențiale: ordinea concurenților electorali în buletinul de vot
Articolul anterior
Protest la Cimișlia după ce autoritățile au închis piețele
Articolul următor
Alte articole interesante