La doar 6 luni, a fost înfiată. Lia Taburcean: ,,Numele meu a fost dat de părinții mei adoptivi”

Talentată, curajoasă și plină de energie, Lia Taburcean a reușit să își creeze un nume sonor în showbizul de acasă, dar mai ales în inimile moldovenilor care i-au îndrăgit muzica. Astăzi, interpreta se bucură de o familie unită și caldă, dar puțini îi cunosc povestea de viață. Lia și-a deschis sufletul în cadrul unui interviu și a mărturisit că ea fost crescută de părinți adoptivi după ce a fost lăsată în maternitate de mama ei biologică.

separator
Lia a povestit despre trecutul ei, într-o manieră sinceră și deschisă, așa cum ne-a obișnuit să o cunoaștem. Ea spune că îi este totuși recunoscătoare mamei biologice: ,,Mă bucur că măcar nu m-a lăsat în stradă”.

”Părinții mei m-au găsit la Centrul Mamei și Copilului pe când aveam doar 6 luni. Ei își doreau foarte mult un copil, dar nu au reușit după mai multe încercări, și au decis să facă acest pas. Simt că va veni o zi în care părinții mei biologici îmi vor spune bună ziua. Normal că sentimentele vor fi foarte reci. Gestul lor nu a fost frumos, oricum. Așa cum ai crescut copilul, trebuie să duci totul până la capăt. Mă bucur măcar că mama mea biologică nu m-a lăsat în stradă. M-a lăsat acolo în pătuc la maternitate, cum m-a născut, și a plecat. Din start eram Popa Lilia. Bănuiesc că acest nume era fals. Numele meu actual a fost dat de părinții mei adoptivi”, povestește artista.

”Aveam vreo 5 sau 6 ani când mi-au spus asta. A fost spontan totul, pentru că îmi plăcea să fac curățenie prin dulapuri și am dat de o hârtie pe care scria asta. I-am întrebat pe părinți și mi-au zis. Pentru mine nu a fost un șoc foarte mare, dar foarte bine că mi-au spus asta. Stau câteodată și mă întreb, oare mă știe mama mea biologică? Aș vrea într-o bună zi să aibă curajul să mă contacteze. Nu aș face-o cu rău, dar vreau cu mândrie să vadă tot ce fac eu acum. Părinții mei adoptivi nu știu cine sunt părinții mei biologici.”

Lia a mai povestit că mama ei adoptivă și-a dorit să mai înfieze copii, dar nu i-a reușit din cauza unor probleme de sănătate. De la vârsta de 8 ani, mama Liei a plecat la muncă în străinătate, astfel încât a crescut mai mult cu tata. Acum însă, Lia spune cu lacrimi în ochi că în sfârșit mama ei a revenit acasă, iar bucuria este imensă.

sursa: www.mamaplus.md

Alertă de proporții în România! Pensionarii sunt păcăliți să dea zeci de mii de lei printr-o nouă schemă

Este alertă de proporții în România! Zeci de pensionari sunt păcăliți să dea bani printr-o nouă metodă inventată de un escroc din județul Timiş. Acesta mergea în casele bătrânilor vulnerabili, inventa diferite povești emoționante și le promitea acestora fie că îi ajută la cumpărături, fie ca merge să le plătească facturile și dispărea cu banii, scrie realitatea.net.

”La data de 26 februarie a.c., poliţiştii Secţiei 4 Timişoara, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au reţinut un bărbat bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. Din cercetări, a reieşit că, în perioada februarie 2023 – noiembrie 2023, un bărbat de 38 de ani, prin inducere în eroare, ar fi pretins şi încasat diverse sume de bani de la mai multe persoane fizice, folosindu-se de nume şi calităţi mincinoase, în schimbul prestării anumitor servicii pe care ulterior nu le mai îndeplinea”, a transmis IPJ Timiş.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul aborda pe stradă bătrâni cărora le promitea că le face diferite comisioane, precum plata facturilor, cumpărături, obţinerea de bilete şi altele, însă când primea de la aceştia bani, dispărea.

Spitalul din Comrat, dotat cu echipament pentru distrugerea deșeurilor medicale

Spitalul Raional Comrat „Isaac Gurfinkel” a fost dotat astăzi cu echipament pentru distrugerea deșeurilor medicale. Proiectul a fost finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul programului „Kusanone”, informează MOLDPRES.

Potrivit Ambasadei Japoniei la Chișinău, din contul grantului în valoare de 89,392 USD s-a achiziționat un echipament pentru distrugerea deșeurilor medicale pentru Spitalul Raional Comrat „Isaac Gurfinkel”. Proiectul urmărește fortificarea capacităților de gestionare a deșeurilor medicale și eliminarea surselor de poluare a mediului ambiant.

Ambasadorul Yamada Yoichiro a precizat că „noul sistem de tratare a deșeurilor medicale va contribui la sporirea siguranței, reducerea costurilor și protejarea mediului înconjurător.”

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7,3 milioane USD pentru 88 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Peste 160 milioane de lei au fost confiscați în vistieria statului în 2023, în dosarele procurorilor PCCOCS

Potrivit raportului pentru anul 2023 al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), prin sentințele de condamnare obținute, au fost confiscate bunuri și bani de în valoare de 167.862.981 lei. 

Sumele de bani virate în contul statului prin sentințele din 2023 au vizat în principal infracțiuni de contrabandă, trafic de droguri și trafic de persoane, fiind dispuse soluții de confiscare în 75 de cauze penale.

Recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiune și indisponibilizarea bunurilor infracționale a fost un obiectiv asumat de PCCOCS la începutul anului 2023. Drept rezultat, se atestă o creștere esențială a sumei supuse confiscării față de anii precedenți: în 2021-10.925.120 lei, iar în 2022-5.621.252 lei.  

În curs de investigare de către procurorii PCCOCS și examinare în instanțele de judecată ale altor dosare trimise de către aceștia, rămân aplicate sechestre pe bunuri în valoare de circa 650.000.000 lei. În eventualitatea pronunțării unei hotărâri judecătorești pe cazurile investigate, acestea urmează a fi confiscate în folosul statului.

Per total, procurorii PCCOCS au reprezentat învinuirea de stat în privința a 344 de persoane în vizavi de care au fost adoptate 228 sentințe, cu o rată de condamnare sau de încetare pe motive de nereabilitare de peste 92%.

Pentru anul 2024, procurorii PCCOCS își propun să depună eforturi concertate pentru combaterea criminalității organizate, inclusiv a celei care implică folosirea tehnologiilor informaționale și a cripto-valutei.

Moldovence din Italia, prinse în timp ce furau produse alimentare dintr-un market
Articolul anterior
Rușii evacuați din China au transformat carantina din Siberia în reality-show. Video!
Articolul următor