La Grădina Zoologică se deschide un terariu, cu zeci de șerpi uriași și alte reptile exotice

Până la finele lunii mai, pe teritoriul Grădinii Zoologice din Chișinău va fi deschis un terariu, în care vor fi expuse reptile. În terariu vor fi expuse aproape 20 de reptile, printre care 12 şerpi.

separator
Lucrările de amenajare a terariului sunt aproape finalizate, acum se lucrează la sistemele de aer condiţionat şi ventilaţie, relatează moldpres.md, potrivit informațiilor oferite de către administrația Grădinii Zoologice.

„Tot în acest spaţiu va fi expus şi cel mai mare şarpe din colecţia grădinii, un anaconda de Paraguay. Accesul vizitatorilor în terariu va fi limitat. În clădire vor putea intra doar câte 10 persoane, însoțite de un supraveghetor”, a spus directorul adjunct al instituţiei, Sergiu Pânzari.

El a adăugat că după zeci de ani în care acces la reptile au avut doar îngrijitorii grădinii, vietăţile vor fi expuse publicului larg. „De la începutul lunii mai, vizitatorii noştri vor putea admira şi crocodilul, care va fi amplasat în spațiul din anul trecut”, a adăugat sursa citată.

Datele oficiale arată că, anual, Grădina Zoologică din Chișinău este vizitată de peste 300 mii de persoane. În cadrul instituţiei muncesc în jur de 100 de angajați.

Video. Accident violent în capitală. O tânără a fost lovită în timp ce traversa strada neregulamentar
Articolul anterior
O tânără de 19 ani din Chișinău a fost traficată în Austria, de către patru moldoveni și un român. Detalii cutremurătoare
Articolul următor
Alte articole interesante