La Hâncești curge apă neagră din robinete, cu un miros înțepător

Mai mulţi localnici din raionul Hânceşti, se plâng că problema apei rămâne a fi nerezolvată de ani de zile. Mai mult ca atât, aceştia spun că apa este o adevărată sursă de boli, întrucât emană un miros foarte puternic de peşte stricat.

separator
Plătesc 18 lei pentru un metru cub de apă plină de impurități și urât mirositoare. Autorităţile spun că de vină ar fi starea apeductelor uzate, care necesită să fie schimbate. Pentru a înlocui întreg sistemul de ţevi, primarul spune că ar avea nevoie de peste o sută de milioane de lei.

O femeie spune că s-a mutat în oraşul Hînceşti de mai bine de nouă ani, iar în acest timp a fost nevoită să schimbe toate robinetele din casă deja de patru ori. Un alt locuitor spune că din cauza calităţii proaste a apei, s-a defectat maşina de spălat, caloriferele şi alte aparate electrocasnice.

Localnicii din unele zone din Hînceşti, care se confruntă cu această problemă, se arată indignaţi de faptul că sunt nevoiţi să achite acelaşi tarif pentru apă, ca și ceilalți localnici care beneficiază de apă bună.

Atât, primarul oraşului Hânceşti, Alexandru Botnari, cât şi resposabilii de la Apă Canal, spun că ştiu despre această problemă, dar deocamdată nu poate face nimic. Acum patru ani, primarul, a elaborat un proiect în acest sens, care necesită să fie finanţat cu 29 de milioane de lei. Până acum proiectul este încă în lista de aşteptare pentru aprobare la Agenţia de Dezvoltare Centru a Republicii Moldova.

În prezent, aproape 50 de procente din gospodăriile din oraşul Hânceşti sunt alimentate cu apă dintr-o sursă de la zece kilometri distanţă, din satul Fîrlădeni. Restul sunt alimentaţi din cele cinci fântâni artiziene din oraş.

sursa: www.publika.md

Angelika Varum își permite apariții îndrăznețe la 50 de ani!
Articolul anterior
Coronavirusul lovește în piața petrolului: preţul a scăzut cu 30% într-o singură zi
Articolul următor
Alte articole interesante