La Ialoveni va fi creată o zonă de agrement adaptată necesităților localnicilor de toate vârstele

Astăzi, 15 septembrie, la sediul ADR Centru a fost semnat un nou contract de antrepriză, care prevede crearea unei zone de agreement în partea veche a orașului Ialoveni. Documentul a fost semnat trilateral de către ADR Centru, Primăria Ialoveni și S.R.L. Sigma VenMer – antreprenorul desemnat pentru executarea lucrărilor în cadrul proiectului.

“Acest proiect de dezvoltare regională, care se încadrează în domeniul de revitalizare urbană și dezvoltare a infrastructurii spațiilor publice, a fost aplicat pentru finanțare de către Primăria Ialoveni și prevede  asigurarea sectorului vechi al orașului Ialoveni (Bozu) cu spațiu de agrement amenajat și adaptat necesităților localnicilor de toate vârstele, ce va facilita comunicarea, reabilitarea situației de mediu și creșterea calității vieții,” spune ADR Centru.

Activitățile care urmează a fi realizate în decurs de 14 luni, potrivit contractului de antrepriză, vor ține de amenajarea unei zone de recreere multifuncțională și accesibilă locuitorilor orașului și a 4 sate învecinate. Tot aici sunt prevăzute lucrări de reabilitare a drumului de acces, construcția unui Teatru Verde, amenajarea a 2 podețe cu consolidarea malurilor lacului, precum și 2 blocuri sanitare și teren de joacă construit.

Valoarea totală a proiectului, conform Contractului de antrepriză, constituie 10 655 255,76 MDL, dintre care 7 704 353,88 lei vor fi acordați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, iar restul sumei va reprezenta contribuția beneficiarului.

sursa: www.provincial.md

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Soldații ucraineni au capturat unul dintre ”dinozaurii” ocupanților ruși
Articolul anterior
,,Nu mai există iubire în cuplu?”. Marina Cârnaț dezvăluie cum reînviază relația cu partenerul de viață
Articolul următor