La iarnă, pe unii cetățeni îi așteaptă facturi de 10-12 mii de lei la gaz

Unii orășeni, cei care și-au procurat apartamente în blocuri noi conectate la încălzire pe gaz, vor fi afectați, în această iarnă, mai mult decât sătenii. Expertul economic Veaceslav Ioniță a presupus că în facturi vor vedea sume de 10-12 mii de lei.

Aerisirea caloriferelor. De ce, cand si cum se face?

Subiectul a fost desfășurat în seara de joi, 8 septembrie curent, la emisiunea „Morari.live” de la N4.

„Cel mai grav afectată va fi populația urbană cu venituri mai sus de mediu care au încălzire individuală. În ultimii 10 ani, în Chișinău, avem cel puțin 70 de mii de familii care și-au cumpărat apartamente noi care au încălzire pe gaz. Asta nu este un om sărac, pentru cei care ne ascultă, vorbim despre oameni al căror salariu este de la 20 de mii de lei în sus. Ei vor fi loviți cel mai tare. Ei nu intră în programul guvernamental de ajutor”, a explicat Ioniță, conform realitatea.md.

Potrivit acestuia, omul de la sat trăiește într-o criză energetică profundă de 30 de ani, doar că are opțiunea de a se încălzi cu lemne și, în plus, Guvernul va încerca să diminueze impactul prin acțiunea de „lemne sociale”.

„Omul de la țară cum a trăit așa și va trăi, cel de la oraș trebui să-și schimbe modul de viață. Factura va crește brusc, chiar și în varianta optimistă – cu 30 de lei. Pentru el, factura va fi de nivelul 10-12 mii de lei pe lună și chiar dacă veniturile lui sunt mari…”.

În prezent, consumatorii casnici achită un tarif de 22,99 lei pentru un metru cub de gaz, cu TVA inclus. Prețul de achiziție a gazului oferit de Rusia este în luna septembrie de 1.883 dolari pentru o mie de metri cubi, cu peste 400 de dolari mai mult față de luna august.

În Italia, un avion a fost distrus de fulger. Piloții au fost nevoiți să efectueze o aterizare de urgență

Un avion al companiei aeriene EasyJet a fost lovit de fulger în timpul unui zbor efectuat duminică, 25 septembrie 2022, provocând panică în rândul celor 90 de pasageri prezenți la bord.

Este prima dată în ultimii 15 ani când un avion este lovit de fulger în zbor, în Italia, relatează ziarul italian Corriere del Mezzogiorno.

Conform sursei citate, aeronava companiei EasyJet a decolat ieri de la Milano și se îndrepta spre Napoli, dar o furtună care s-a abătut asupra regiunii Campania a împiedicat-o să mai ajungă la destinație.

Un fulger, care a lovit o aripă a avionului în timpul zborului, i-a constrâns astfel pe piloți să devieze de la traseu și să efectueze o aterizare de urgență pe aeroportul Karol Wojtyla din Bari, în regiunea Puglia.

Din fericire, nici cei 90 de pasageri, și nici personalul de bord nu au fost răniți în timpul acestui incident, dar s-a creat panică mare în rândul acestora.

Pasagerii au fost transportați ulterior cu un autocar la Napoli, mai precizează sursa citată.

sursa

FOTO! Unde s-a ascuns Putin. Imagini cu palatul în care a fugit de ochii lumii și de unde dă ordine

În timp ce Rusia este un câmp de luptă între armată și familiile tinerilor chemați la mobilizare, Vladimir Putin stă ascuns de ochii lumii. Nu este la Kremlin, așa cum ar fi de așteptat, ci într-un palat uriaș unde se odihnește, potrivit presei internaționale, scrie digi24.ro.

Despre proprietatea unde stă ascuns Vladimir Putin sunt foarte puține informații publice. Există doar câteva fotografii care arată o clădire uriașă, pe care presa străină a numit-o palat, cu multe dormitoare cu o curte imensă. Casa se află la jumătatea distanței dintre Moscova și Sankt Petersburg, pe malul Lacului Valdai. Clădirea este definiția luxului. Dispune de un spa cu trei etaje, piscină, precum și un salon de înfrumusețare personal.

Potrivit Fundației Anticorupție, înființată de activistul rus Alexei Navalnîi, casa aceasta este locul favorit al lui Putin. Din alte informații furnizate publicului de aceeași sursă, se pare că locuința de lux nu este deținută în totalitate de președintele Rusiei, ci parțial ar fi și pe numele miliardarului Iuri Covalciuc, cunoscut drept bancherul personal al lui Putin.

O jurnalistă independentă, Farida Rustamova, susține că a aflat că Vladimir Putin intenționează să petreacă aici mai multe zile și că ar fi preînregistrat mai multe videoclipuri care vor fi lansate public. Încearcă în acest fel președintele Rusiei să mascheze lipsa din fața publicului.

Aceeași sursă spune că președintele și-a odihnit „trupul și sufletul” la complexul de lux.

Rusia l-a expulzat pe consulul Japoniei la Vladivostok. Ce informații ”secrete” ar fi divulgat diplomatul

Agenția de securitate a Rusiei (FSB) a anunțat luni, 26 septembrie, că a reținut un consul japonez în orașul-port Vladivostok, pentru presupus spionaj și i-a ordonat să părăsească țara, au declarat agențiile de presă ruse, scrie ziare.com.

FSB a declarat că consulul a fost declarat persona non grata după ce a fost prins „în flagrant” primind informații secrete despre efectul sancțiunilor occidentale asupra situației economice din Extremul Orient al Rusiei.

Agenții ruși spun că informațiile clasificate, care priveau și cooperarea Rusiei cu o țară din Asia-Pacific fără nume, au fost obținute în schimbul unei „recompense monetare”.

Rusia a protestat în fața Japoniei, au declarat agențiile citate de FSB. Nu a existat nicio reacție imediată de la Tokyo.

Cantități imense de armament greu și echipamente militare, lăsate în urmă de ruși în fuga lor din Harkov
Articolul anterior
Imagini impresionante pe traseul cortegiului funerar al Reginei Elisabeta a II-a. De la Balmoral la Edinburgh, mii de oameni au ieșit pentru un ultim omagiu
Articolul următor