ipiccy_image(3705)

O femeie s-a trezit din comă după ce a auzit vocea răposatului ei soț. Ce i-ar fi spus bărbatul
O femeie susține că soțul ei decedat i-a salvat viața după ce a fost lovită de un autobuz. În timp ce unii ar putea considera că este o coincidență, o asistentă face lumină asupra unui fenomen numit „viziune”, scrie avantaje.ro.

Carole Attle, o văduvă, susține că soțul ei decedat a intervenit și i-a salvat viața atunci când a fost lovită de un autobuz în timp ce făcea cumpărături în Stockton-on-Tees. Carole a suferit răni grave, inclusiv vânătăi pe tot corpul, o fractură de ochi și de nas, trei coaste rupte și o hemoragie cerebrală. Cu toate acestea, a supraviețuit.
A fost plasată în comă indusă medical și transportată la Spitalul Universitar James Cook din Middlesbrough după ce a fost lovită de un autobuz pe 28 iulie anul trecut. Ea a petrecut în total 5 săptămâni la terapie intensivă, timp în care susține că a primit o vizită de la răposatul ei soț, David, care a decedat în 2019, la vârsta de 74 de ani.
Carole spune că David a încurajat-o să „continue să lupte” în timpul șederii sale în spital, deoarece „nu este loc la etaj pentru tine”. „După aceea, nu mai știu nimic până 5 săptămâni mai târziu, când m-am trezit pe un pat de spital”, a explicat ea.
O femeie care lucrează ca asistentă la un centru de îngrijire paliativă face lumină asupra unui fenomen numit “vizionarism”, care apare în săptămânile care preced moartea unei persoane. Potrivit acesteia, oamenii pot începe să-i vadă pe cei dragi, prietenii sau animalele de companie decedate cu până la o lună înainte de deces.
Aceste viziuni pot avea loc în vis sau în timp real și, de obicei, sunt trăite doar de persoana care moare. Scopul asistentei este de a educa oamenii cu privire la procesul morții și de a atenua orice temeri sau anxietăți pe care le-ar putea avea cu privire la ceea ce ei sau cei dragi lor ar putea experimenta.

Electrocardiografe, aparate portabile de ultrasonografie și alte echipamente, donate de OMS și SUA pentru 18 instituții medicale din țara noastră
Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească și optsprezece instituții medicale din R. Moldova vor primi echipamente medicale de ultimă generație și consumabile, procurate de Organizația Mondială a Sănătății, cu suportul financiar al Departamentului de Stat al SUA.

Lotul în valoare de 392 812 dolari a fost donat ieri, 27 aprilie, în prezența Ambasadorului SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon.
OMS și SUA au donat de această dată 50 de electrocardiografe, zece ventilatoare pulmonare și cinci aparate portabile de ultrasonografie, de care echipele de asistență medicală urgentă vor dispune în premieră.

De asemenea, au fost oferite 280 de truse de prim ajutor în care sunt consumabile pentru intervenirea promptă în cazul situațiilor de urgență, 300 de senzori pentru pulsoximetre și 550 de consumabile pentru infuzie intraosoasă.
Echipamentele și consumabilele vor fi utilizate de echipele de asistență medicală urgentă pentru acordarea îngrijirilor pacienților în stare critică, cu afecțiuni cardiace, insuficiență respiratorie, traumatisme și alte urgențe medicale.
Acestea permit depistarea dereglărilor funcțiilor vitale și monitorizarea continuă, cu aplicarea măsurile de salvare a vieților omenești, atât la locul solicitării, cât și pe parcursul transportării pacienților la spitale.




Un drum național riscă să fie ”înghițit” de alunecările de teren
Pământul a luat-o la vale în raionul Telenești și riscă să acopere traseul Bănești – Telenești, scrie realitatea.md.

Administraţia de Stat a Drumurilor, a notificat compania Nouconst, cea care s-a ocupat de reabilitarea drumului, pentru a lua măsuri de urgență privind înlăturarea aluviunilor și asigurarea evacuării controlate a apelor pluviale.
„În urma ploilor abundente din ultima perioadă, la obiectivul „Lucrări de asigurare a stabilității terasamentului și restabilirea îmbrăcăminții rutiere pe drumul G64 R6 – Bănești-Telenești-Budăi – M5, km 13,22 – 13, 74 s-a supraumezit terasamentul taluzului debleului din ampriza drumului, caracterizat prin pământuri neomogene, argilă nisipoasă, argilă nisipoasă prăfoasă”, spun responsabililor.
În consecință, s-a produs alunecarea și erodarea taluzului, ceea ce pune în pericol integritatea lucrărilor executate și siguranța la trafic.