La mulți ani, pentru Margareta Ivănuș! Artista a Poporului împlinește astăzi 70 de ani

Interpreta de muzică ușoară și romanțe Margareta Ivănuș, Artistă a Poporului, deținătoare a ”Ordinului Republicii” își sărbătorește, astăzi, 13 septembrie, ziua de naștere.

separator

Artista împlinește o frumoasă vârstă, 70 de ani!Margareta Ivănuș s-a născut la 13 septembrie 1949 în localitatea Seimcean, regiunea Habarovsk, Federația Rusă. În 1964, a absolvit Liceul ”Spiru Haret” din București, în 1971 – Școala de Muzică ”N. F. Sokolovski” (astăzi Colegiul de Arte) din orașul Gomel, Belarus, unde a studiat canto în clasa profesoarei Nina Vroblenskaia și în 1983 – Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, unde, în prezent, este profesoară, transmite moldpres.md.Și-a început activitatea profesională în calitate de solistă la Filarmonica din Gomel. În 1976, se stabilește în RSS Moldovenească. A fost solistă în orchestra Ansamblului de dansuri populare ”Joc”, sub conducerea lui Vladimir Curbet (1976-1977), în Ansamblul de Propagare a Muzicii (1977-1986), în formațiile ”Orizont” (1977) și ”Rapsodia” ale Filarmonicii din Chișinău.Potrivit specialiștilor în materie, s-a impus prin lansarea cântecelor naționale ”În miez de noapte când tresar”, ”Ce te legeni, codrule?”, ”Aștept de la tine”, ”Se scuturau toți trandafirii”, ”Car frumos cu patru boi” etc.

De-a lungul carierei sale, a colaborat cu compozitorii Eugen Doga, Constantin Rusnac, Gheorghe Mustea, Dumitru Gheorghiță, Arkady Luxemburg, Simion Lâsoi, Vasile Zagorschi ș.a. A cântat partiturile semnate de Eugen Doga din filmul ”Vreau să cânt”, cu Svetlana Toma în rolul titular.

În 1992, Margareta Ivănuș a obținut Marele Premiu la Festivalul-Concurs de Romanțe ”Crizantema de Aur” din Târgoviște, România.

La mulți ani!

Accident în sectorul Botanica. O fetiță de 4 ani a fost lovită în plin pe trecerea de pietoni
Articolul anterior
Cu flori, pavaj și bănci! Piața Centrală din Chișinău este de nerecunoscut
Articolul următor
Alte articole interesante