La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va avea loc Sărbătoarea Colindelor!

Miercuri, 26 decembrie 2018, ora 12.00, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, va avea loc Sărbătoarea colindelor „Hristos Se naște, slăviți-L!”, ediția a IV-a.

separator

Evenimentul este organizat în colaborare cu Sectorul Sinodal Relații Culturale al Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove.

În anul 2013 Colindatul de ceată bărbătească a fost înscris în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii de către Republica Moldova şi România. Sărbătoarea are scopul de a promova obiceiul colindatului și diversitatea repertoriului de colinde laice și religioase în timpul când este practicat obiceiul, conform tradiției, în ajun de Crăciun și până a treia zi de Crăciun.

Formațiile folclorice și corurile participante au fost selectate în baza criteriilor autenticității repertoriului și a interpretării artistice corespunzătoare. În cadrul evenimentului vor evolua formația folclorică din municipiul Chișinău, com. Ciorescu, precum și raioanele țării: s. Pepeni, r. Sângerei; s. Taraclia, r. Căușeni, or. Ștefan-Vodă, s. Cruglic, r. Criuleni, s. Țipala, r. Ialoveni etc. Interpreta de folclor Doina Sârbu, profesor la Școala de Arte din or. Strășeni va întregi programul cu un frumos recital de colinde.

Intrarea este liberă.

Aflați mai multe detalii pe muzeu.md

În Capitală va fi lansată ruta de troleibuz nr. 35! Care va fi traseul de circulație
Articolul anterior
Surprize la vamă! Moldovenii care vin acasă de sărbători primesc în dar câte un măr
Articolul următor
Alte articole interesante