La Piața Centrală a fost inaugurată o hală modernă de fructe şi legume

O hală modernă de fructe şi legume a fost inaugurată la Piaţa Centrală din Chişinău. Dintr-o hală veche, în care se vindea anterior peşte, a ajuns un spaţiu comercial de toată frumuseţea, în care cumpărătorii intră cu plăcere.

Oamenii se arată încântaţi, mai ales că pot să aleagă produsele pe care le pun în coş, dar şi să le cântărească. Investiţiile au fost făcute de proprietar, din bani proprii, transmite publika.md

„Neobişnuit, uimitor, foarte convenabil. Cred că este foarte bine, pentru că în piaţă nu poţi alege produsul, ce îţi pune în sacoşă aceea iei.” „Este minunat, prima dată intru, dar e foarte bun. Omul îşi poate alege, dar la piaţă îţi dau şi stricat. Bravo care au făcut, au făcut bine pentru oameni”.

„Omul îşi ia ce-i trebuie şi cât îi trebuie, nu îi pune ceva rău pe ascuns”. Hala de fructe şi legume are opt angajaţi care deservesc, la cerere, cumpărătorii.

„Hala s-a deschis după standardele europene. Este sezonul de iarnă şi am vrut ca lumea să cumpere fructe proaspete, care în piaţă în perioada asta majoritatea sunt îngheţate”, a afirmat angajata, hala de fructe şi legume, Mariana Bratu.

Ideea de modernizare este susţinută de administraţia Pieţei Centrale, care speră că exemplul bun va fi preluat şi de alţi antreprenori privaţi.

„Piaţa Centrală încurajează agenţii economici pentru modernizarea infrastructurii de comerţ. Preconizăm ca anul viitor să fie reconstruită ca prim pas hala de legume, dacă vom reuşi vom recurge şi la a doua hală de fructe”, a comunicat directorul interimar al Pieţei Centrale, Ion Pîntea.

La Piaţa Centrală activează în jur de 15 agenţi economici privaţi, care deţin hale. Conceptul de modernizare a Pieţei a fost aprobat în luna august de Consiliului municipal Chișinău. Proiectul urmează a fi realizat în aproape 2 ani, iar costurile estimative sunt de 110 milioane de lei. Lucrările vor fi organizate pe etape, începând de la rețelele inginerești, amenajarea de blocuri sanitare, locuri pentru spălatul mâinilor şi edificarea unui punct medical.

O tânără mamă a murit de Covid-19, la o zi după ce a născut o fetiță sănătoasă. Avea doar 28 de ani
Articolul anterior
O femeie din Florești, în lacrimi după ce a învins Coronavirusul: ,,Cel mai complicat a fost când am aflat că plămânii erau foarte afectați”
Articolul următor
Alte articole interesante