aq

Un minor pe motocicletă, urmărit polițiști de drumurile din Drochia, după ce a refuzat să oprească

Un minor de 16 ani, care se afla la ghidonul unei motociclete, a fost urmărit de oamenii legii după ce acesta a refuzat să oprească la cerințele inspectorilor de patrulare, scrie stiri.md.

Potrivit oamenilor legii, cazul a fost înregistrat pe 8 iulie, în jurul orelor 21:45, în satul Pelenia, raionul Drochia.

Minorul se plimba prin satul Pelenia, când la un moment dat, inspectorii de patrulare, au încercat să oprească motocicleta, care era fără numere de înmatriculare. Acesta nu s-a conformat și a fugit, iar polițiștii l-au urmărit circa 20 de kilometri.

Într-un final, oamenii legii l-au oprit pe minor pe o stradă din satul Singureni, raionul Drochia.

Motocicleta a fost dusă la parcarea specială din municipiul Bălți, iar părinții minorului au fost citați pentru documentarea cazului.

Wizz Air a dat jos din avion un veteran ucrainean. Explicația companiei

Un echipaj Wizz Air a dat jos dintr-un avion un veteran de război din Ucraina. Bărbatul, care se baza pe acel zbor pentru a ajunge înapoi la familia sa, a izbucnit în lacrimi, scrie playtech.ro.

Reprezentanții companiei aeriene au explicat de ce a fost luată această decizie. 

Motivul pentru care veteranul de război din Ucraina a fost dat jos din avion

Veteranul de război, care și-a pierdut piciorul pe front și a primit îngrijiri medicale la Tel Aviv, voia să ajungă acasă la familia sa din Ucraina. Însă, bărbatul a fost dat jos din avionul ce urma să decoleze din Tel Aviv și să ajungă la Varșovia.

El a fost dat jos din avion pentru că nu a putut sta pe scaun din cauza protezei sale. A stat într-un colț al avionului timp de o oră și jumătate. Mai târziu, a căzut și s-a rănit la mâini. Echipajul avionului a spus că are un comportament inadecvat și l-a obligat să părăsească zborul.

Bărbatul a izbucnit în lacrimi, întrebând cum va mai ajunge acasă. El i-a arătat unei însoțitoare de zbor un rucsac în care se aflau doar cadouri pentru familia sa.

Reprezentanții companiei aeriene Wizz Air au explicat de ce a fost luată decizia de a-l da jos din avion pe veteranul de război din Ucraina.

„Ne cerem scuze pentru supărarea provocată în legătură cu un pasager de pe zborul nostru de la Tel Aviv către Varșovia recent. Siguranța este prioritatea noastră numărul unu și este responsabilitatea echipajului nostru să se asigure că toți pasagerii sunt apți să zboare sau sunt însoțiți de cineva care să îi sprijine.

Dacă există vreun indiciu că un pasager are o afecțiune medicală care l-ar putea pune în pericol în timpul zborului, suntem obligați să refuzăm îmbarcarea. În acest caz, a fost o decizie dificilă, dar necesară, luată cu gândul la siguranța pasagerului.

Acestuia i s-a oferit apă și un loc unde să stea în timp ce aștepta asistență din partea personalului aeroportului. Vă mulțumim pentru înțelegere”, au transmis reprezentanții Wizz Air.

48 de persoane nu au fost lăsate să intre pe teritoriul Republica Moldova în ultimele 24 de ore

Prin punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 60.953 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 30.889 traversări persoane.

Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 34.176, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 26.777.

Cea mai activă frontieră a fost cu România – 36.131 traversări, la granița moldo – ucraineană fiind semnalate 16.015 treceri și alte 8 807 traversări – frontiera aeriană.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

– PTF Leușeni – 13 364 traversări persoane

– PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 8 807 traversări persoane

– PTF Sculeni – 8 588 traversări persoane

– PTF Cahul – 5 233 traversări persoane

– PTF Giurgiulești-Galați – 5 088 traversări persoane

– PTF Otaci – 4 924 traversări persoane

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 14.333 treceri, dintre care 7.390 pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 2.850 au constituit trecerile minorilor ucraineni.

În ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova, pentru 48 de persoane s-a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat.

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova recomandă călătorilor, înainte de a porni la drum, să consulte Linia Verde a Poliției de Frontieră (022259717) sau să verifice online situația din punctele de trecere.