La un pas de tragedie! Un stâlp de beton a căzut în mijlocul străzii, chiar în fața mașinii unei șoferițe

Un stâlp de beton s-a prăbușit pe strada Grigore Alexandrescu din Capitală, scrie realitatea.md.

Imaginile video au fost publicate pe o rețea de socializare  de o șoferiță care a declarat că dacă și-ar fi parcat mașina mai înainte, ar fi găsit-o strivită.

Contactată de Realitatea.md, ofițera de presă a Poliției Capitalei, Natalia Stati, a declarat că oamenii legii nu au fost sesizați despre caz.

Potrivit informațiilor preliminare, nimeni nu ar fi avut de suferit.

O fetiţă de 16 luni, lăsată singură acasă timp de 10 zile, în timp ce mama ei era în vacanţă

O fetiţă de 16 luni a murit de foame, lăsată singură acasă timp de 10 zile, în timp ce mama ei era în vacanţă. Kristel Candelario, în vârstă de 31 de ani, este arestată şi acuzată de crimă după ce copilul ei, Jailyn, a fost găsit fără viaţă în casa lor din Cleveland.

Un copil de 3 ani, găsit de polițiști rătăcind singur pe o stradă din  Capitală | Unica.md

Jailyn Candelario, în vârstă de 16 luni, a fost găsită „extrem de deshidratată” după ce mama ei, Kristel Candelario, a plecat într-o vacanţă şi a lăsat-o singură, a declarat poliţia, potrivit NBC News. Mama ei a plecat 10 zile în vacanţă, fără să fi luat vreo măsură pentru îngrijirea fetiţei de 16 luni, transmite mediafax.ro.

Kristel Candelario, în vârstă de 31 de ani, a fost arestată şi acuzată de crimă după ce fetiţa ei, Jailyn, a fost găsită fără răspuns în casa lor din 3129 W. 97th St.

Potrivit poliţiei, asupra fetiţei nu au fost identificate semne de agresiune, însă investigaţia a arătat că a fost lăsată nesupravegheată şi singură, ceea ce a dus la deces.

Când Candelario s-a întors acasă după vacanţa de 10 zile făcută în în Puerto Rico şi Detroit, a găsit-o pe Jailyn într-o stare gravă de deshidratare. Patul copilului era murdar şi plin de urină şi fecale.

Vecinii au declarat că mama le ceruse în trecut să aibă grijă de Jailyn şi nu înţelegeau de ce nu le-a cerut şi acum ajutorul. Ei se declară şocaţi, declarând că ţineau foarte mult la copilă. O vecină a spus că Jailyn era lăsată adesea în grija bunicii sale. „Mama voia mereu să iasă în oraş şi o lăsa adesea cu bunica ei”, a declarat aceasta pentru WOIO.

Preţurile locuinţelor din Germania au scăzut considerabil. Care este cauza

Preţurile locuinţelor din Germania au scăzut cu o rată record de 6,8% în primul trimestru al acestui an. Costurile mai mari ale împrumuturilor, inflaţia şi creşterea economică mai slabă şi-au pus amprenta asupra celei mai mari pieţe imobiliare din Europa.

Merită să cumperi imobil în Germania? | Români în Germania

Biroul federal de statistică a explicat că indexul proprietăţilor rezidenţiale a scăzut cu cea mai rapidă rată anuală de la începutul măsurătorilor, în anul 2000, transmite mediafax.ro.

Scăderea preţurilor locuinţelor este cel mai recent semn al problemelor de pe piaţa imobiliară rezidenţială germană, unde construcţia de locuinţe este, de asemenea, în încetinire. Doar 21.200 de apartamente au fost aprobate pentru construcţie în aprilie, cu 31,9% mai puţin decât în anul precedent. Aceasta a fost cea mai mare scădere din martie 2007.

„Cererea mai scăzută din cauza costurilor de finanţare mai mari şi inflaţia ridicată sunt probabil în continuare principalele motive pentru declinul preţurilor de achiziţie”, a transmis agenţia de statistică.

Biroul de statistică a precizat că preţurile au scăzut în primul trimestru atât în oraşe, cât şi în zonele rurale, deşi au scăzut mai puternic în zonele urbane. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în cele mai mari şapte oraşe din Germania, Berlin, Hamburg, Munchen, Köln, Frankfurt, Stuttgart şi Düsseldorf, unde preţurile pentru locuinţele unifamiliale şi bifamiliale au scăzut cu 10,4%, iar cele pentru apartamente au scăzut cu 6,4%.

Datele arată că mulţi germani nu-şi mai permit să cumpere o casă sau un apartament, ceea ce duce la scăderea numărului de tranzacţii imobiliare. Cererea de credite ipotecare este în scădere din mai 2022, deşi a existat o uşoară revenire în martie.

Cetățenii moldoveni își pot obține cazierul judiciar din orice colț al lumii, online

Se extinde lista serviciilor digitale calitative, accesibile și sigure prestate de sistemul afacerilor interne. Cetățenii Republicii Moldova, atât cei din țară, cât și cei aflați peste hotare, au acum posibilitatea să obțină orice tip de cazier juridic de la distanță, într-o singură zi.

În 2022, Serviciul de Tehnologii Informaționale al Ministerului Afacerilor Interne (STI al MAI) a înregistrat peste 95 de mii de cereri de eliberare a cazierului judiciar, acesta fiind cel mai solicitat serviciu. De asemenea, au fost emise peste 17 mii de caziere contravenționale și mai bine de 7 mii de caziere judiciare detaliate.

Ana Revenco, ministra afacerilor interne, a subliniat:A devenit prioritar pentru noi să livrăm cetățenilor acest serviciu electronic, în cea mai simplă și rapidă formă. Peste 100 de mii de cetățeni moldoveni aflați peste hotare nu vor mai pierde timpul pe drumuri și nu vor suporta cheltuieli suplimentare ca să obțină actele ce le deschid accesul la piața muncii, la instruiri, recalificări. (…) Mulțumesc echipei de la tehnologia informației, analiștilor, inginerilor care au avut grijă ca acest proces să fie finalizat rapid si fără cusur. Pentru aceasta, s-a lucrat în echipa extinsă, împreună cu colegii de la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerul Justiției și alte instituții ale statului.

Prin intermediul sistemelor integrate, cazierele pot fi apostilate, la solicitare, de către Agenția Resurse Informaționale Juridice din cadrul Ministerului Justiției.

Veronica Mihailov-Moraru, Ministra Justiției:Trăim în era digitală. O epocă în care lumea prosperă datorită avantajului tehnologiilor informaționale, generând comoditate și utilitate. Astăzi, mai facem un pas pentru deblocarea de birocrația tradițională a unor servicii publice digitalizate, cum sunt apostilarea documentelor naționale concomitent cu solicitarea lor de la autoritățile emitente. Astfel, scutim cetățenii noștri de navigarea prin labirintul birourilor publice, unde sunt nevoiți să suporte cozi lungi și, uneori, să se întoarcă cu mai multe întrebări decât răspunsuri.

Serviciul permite un nivel înalt de securizare a datelor personale cu caracter sensibil. Cazierele digitale pot fi accesate doar prin intermediul cabinetului personal guvernamental al cetățeanului, MCabinet, iar descărcarea acestora se face cu ajutorul semnăturii electronice. Autenticitatea documentelor poate fi verificată în orice moment, din orice colț al lumii, scanând codul QR înserat pe cazier, fapt care exclude orice tentativă de falsificare a documentelor digitale.

Dumitru Alaiba, Ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării: Suntem hotărâți să accelerăm procesul de digitalizare a serviciilor publice și să aducem beneficii tangibile pentru toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent de locul în care se află. Construim o țară modernă, transparentă și orientată către nevoile cetățenilor, iar digitalizarea va juca un rol central în această transformare.

Costurile serviciilor au rămas aceleași, iar digitalizarea nu exclude emiterea cazierelor pe suport de hârtie. Dimpotrivă, cetățenii care preferă un cazier emis în format „clasic”, pot solicita ca acesta să le fie livrat direct la inspectoratul raional de poliție, serviciu care le va fi prestat gratuit. La fel, cazierul pe suport de hârtie, cu sau fără apostilare, în limbile română, engleză sau rusă, poate fi solicitat la domiciliu, prin intermediul serviciului guvernamental M-Delivery, care asigură livrarea cazierului în peste 200 de țări ale lumii.

Proiectul cu titlul generic E-cazier a fost lansat de STI al MAI în regim de pilotare pe data de 19 iunie, în colaborare cu Agenția pentru Guvernare Electronică. În doar 5 zile, peste 1800 de cereri au fost depuse online, un indice comparabil cu numărul cererilor depuse de cetățeni la ghișeul fizic al STI (cca 2 mii de solicitări de caziere, în mediu, pe săptămână). Fiecare al zecelea cetățean a cerut un cazier apostilat.

1 și 2 iunie vor fi declarate zile libere. Pentru bugetari
Articolul anterior
Ucraina ar putea sărbători Crăciunul pe 25 decembrie. Anunțul făcut de biserică
Articolul următor