La Viena se deschide primul parc din labirinturi și garduri vii, unde poți să te plimbi pe timp de carantină

Capitala Austriei, Viena, va avea primul parc din lume apărut din nevoia de distanțare socială, măsură impusă de pandemia de coronavirus. Grădina se va numi ”Parc de la Distance” și ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului.

separator
Proiectul a fost propus de studioul austriac Precht, care a experimentat întotdeauna soluțiile bio și verzi şi care, pornind de la limitările impuse, a proiectat o grădină publică deschisă tuturor, unde nu există riscul de adunări sau contacte, dar în care orice persoană se poate bucura de natură.

Inspirat de grădinile în stil baroc, precum Versailles, noul parc urmărește modelele celor mai comune labirinturi, cu garduri înalte și dense sculptate pentru a crea geometrii care se înfășoară în jurul lor creând o spirală.

Gardurile vii care vor delimita cărările individuale vor avea aproximativ doi metri înălțime și un metru și jumătate lățime, iar pasarelele, realizate din granit roșu, vor garanta vizitatorilor dornici de plimbări solitare o distanță de cel puțin doi metri unul de altul. Între aleile mărginite de copaci și flori parfumate, vizitatorii vor putea parcurge 600-700 de metri singuri sau alături de propriii parteneri.

”După începerea pandemiei ne-am întrebat: cum ar arăta un parc? Cum ar funcționa dacă ar adopta regulile distanțării sociale? Ce lecție vom învăţa după ce vom trece de toate acestea?”, explică Chris Precht. ”Acest parc este conceput pentru a crea o distanță fizică sigură între vizitatorii săi.

După pandemie, parcul va rămâne util, putând fi folosit de oricine doreşte să scape puţin de haosul orașului și să se izoleze un timp”, a mai spus proiectantul, potrivit Dezeen, potrivit libertatea.ro.

Start campaniei ,,Reciclăm moda”: Donează hainele vechi și îmbogățește-ți garderoba cu ținute noi!
Articolul anterior
Ţara în care nepoţii îşi pot îmbrăţişa din nou bunicii
Articolul următor
Alte articole interesante