Lacrimi de bucurie. În Kenya, a fost instalat un panou solar care transformă apa oceanelor în apă potabilă

Aproximativ 2,2 miliarde de oameni din lume nu au acces la servicii de apă potabilă gestionate în siguranță. Acest lucru se întâmplă pe o planetă care este acoperită cu 71% de acel element esențial pentru viață. Ceea ce pare a fi o contradicție, este, de fapt, provocarea-cheie pentru viitorul umanității: Cum putem transforma apa oceanelor în apă potabilă?

separator
   Răspunsul pare să fie găsit într-un oraș mic din Kenya, în apropierea graniței cu Somalia, scrie brightside.me, potrivit agrobiznes.md. Tehnologia va fi utilizată pentru a reactiva activitatea economică în zonele afectate de secetă.

Această nouă stație de tratare a apei a fost dezvoltată de ONG-ul GivePower. Testul pilot a îmbunătățit deja viața oamenilor din Kiunga, un oraș mic din Kenya, iar tehnologia va fi utilizată și în alte țări ale lumii, inclusiv pentru a reactiva economia în zonele afectate de secetă.

Potrivit unui raport publicat de UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății, una din trei persoane din lume nu are acces la apă potabilă. Condițiile sunt și mai rele în Africa Subsahariană. Acesta este motivul pentru care zona a fost aleasă pentru a instala primul sistem de panouri solare care transformă apa sărată din Oceanul Indian în apă potabilă curată.

Sistemul produce apă potabilă pentru 35 de mii de persoane pe zi

ONG-ul a folosit o tehnologie pe care o numesc „ferme solare de apă”, care implică instalarea panourilor solare capabile să producă 50 de kilowati de energie, baterii Tesla de înaltă performanță pentru a o depozita și 2 pompe de apă care funcționează 24 de ore pe zi. În plus, potrivit GivePower, calitatea apei este mai bună decât cea a unei uzine desalinizatoare tipice. Înainte de aceasta, locuitorii din Kiunga trebuiau să meargă aproximativ o oră pentru a avea acces la singura lor sursă de apă, de altfel murdară (o fântână apa căreia provenea dintr-un canal unde se scăldau animalele). În aceste condiții, ONG-ul a început deja instalarea panourilor solare în peste 2.500 de școli, întreprinderi și servicii de urgență din 17 țări.

S-a descoperit un tratament revoluţionar, care ar putea distruge toate tipurile cancer
Articolul anterior
Fiica lui Gheorghe Urschi a povestit prin ce a trecut actorul din momentul în care s-a îmbolnăvit
Articolul următor
Alte articole interesante