Lângă Piața Centrală va apărea o parcare multietajată pentru mașini. Iată cum va arăta!

În sectorul meșteșugăresc al Pieţei Centrale este propusă spre amenajare o parcare multietajată. Proiectul este gata și urmează să fie prezentat pentru consultare.

În preajma Pieţei Centrale va fi amenajată o parcare multietajată

„La primul etaj se vor menţine spaţiile comerciale pentru cei care comercializează la ziua de azi în acest sector, iar etajul 2 şi 3 va fi folosit ca parcare pentru automobile”, a precizat Inga Ionesii, viceprimar al capitalei, la şedinţa operativă de la Primărie, transmite IPN. 

Proiectul parcării e parte a conceptului de modernizare a Pieței Centrale. Conceptul prevede amenajarea parcărilor publice pe străzile: Armenească, Tighina şi Varlaam. Administraţia Pieţei, împreună cu Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie, au pregătit un acord, după semnarea căruia va fi comandat proiectul de execuție pentru aceste parcări.

Inga Ionesii a adăugat că sectorul de legume este primul sector care urmează să fie modernizat. 

„Chişinău-proiect promite, până la mijlocul lunii februarie, să fie finalizat proiectul de execuţie. Imediat ce îl avem, putem începe lucrările de modernizare a acestui sector”, a notat viceprimarul.

Întreprinderea Municipală “Regia Autosalubritate” va selecta sticla și plasticul din deșeurile solide colectate
Articolul anterior
Renunță la telefon în trafic! Nu admite ca un like să te coste viața
Articolul următor
Alte articole interesante