Lanuri de porumb, varză și floarea-soarelui, arse de erbicide într-o localitate din Moldova

Câțiva agricultori din satul Aluniș, raionul Râșcani, au rămas fără culturi. Porumbul, floarea-soarelui, soia, dar și unele legume, precum varza, se usucă din cauza unui alt agricultor, din satul vecin, care şi-a stropit câmpul cu erbicide.

separator

Gospodarul crede că de vină ar fi pilotul, care a ignorat puterea vântului. La rândul său, pilotul spune că va achita toate daunele.

Totul s-a întâmplat în seara zilei de 2 iulie, pe un câmp din moșia satului. Acum, din cauza substanței chimice, plantele ard, zic sătenii. În asemenea situație, fermierii rămân fără recoltă și, deci, fără venit, transmite jurnaltv.md.

Însă cel mai afectat a fost porumbul. Dacă privești în lanul de două hectare, ai zice că a venit octombrie în luna iulie: toate frunzele s-au îngălbenit și se usucă. Nenorocirea a lovit și alți agricultori. Le-au fost afectate hectare întregi.

Agricultorul, pe al cărui câmp se efectua stropirea cu erbicide, a refuzat să vorbească direct în fața camerei. Pilotul avionului a spus că nu are nicio vină. Totul s-ar fi întâmplat din cauza vântului. Chiar și așa, el a declarat că dacă recolta va fi afectată din cauza substanței chimice, el va achita toate daunele.

Potrivit primarului din Aluniș, Ion Vacariuc, au fost afectate zeci de hectare de culturi agricole, iar în cel mai scurt timp va fi organizată o comisie, care va analiza toate pagubele și va lua o decizie în acest sens. Primarul a mai declarat că în scurt timp, consilierii urmează să abordeze problema culturilor deteriorate.

Medicii dezvăluie cum afectează coronavirusul întregul organism
Articolul anterior
Avertisment dur al OMS: E foarte puţin probabil ca virusul să fie eradicat
Articolul următor
Alte articole interesante