Laura Urschi: ,,Nu-i voi citi tatei această postare. Ne iartă, Iurie Sadovnic”

După trecerea în neființă a interpretului Iurie Sadovnic, fiica umoristului Gheorghe Urschi, a publicat un mesaj emoționant pe pagina sa de socializare. Laura Urschi mărturisește că nu i-a putut spune tatălui ei despre faptul că Iurie Sadovnic a plecat dintre noi.

„Nu-i pot spune tatei. De-abia mai merge, este secătuit și istovit după pneumonia, care i-a acutizat simptomatica neurologică.

Nu-i pot spune tatei.

Deoarece nu va întreba “De ce?”. Chiar dacă nu vorbește, vă asigur, că ați înțelege asta. Nu-i pot spune tatei. El este unul din puținii, probabil, care simte zbuciumul unui creator și înțelege de ce degetul apasă pe trăgaci.

Creatorii nu se vor încadra în percepția noastră despre normalitate – NICIODATĂ. Nu-i vom înțelege și asta ne va face să spunem că nu sunt în rând cu lumea – “ce vrei, îi artist”. Îi vom trage de mânecă și le vom reproșa, că lumea e altfel și că sunt arhaici.Publicitate

“Omule, daca vrei sa-ți câștigi o bucată de pâine azi – lasă de la tine, hai nu mai fi și tu așa principial.”

Ia să-mi spuneți, l-ați invita pe Iurie Sadovnic Orheianu la o petrecere, nuntă, cumătrie? Știți doar că din asta se întrețin mai toți artiștii din Moldova. Bănuiesc, că în sine ați răspunde, păi … vrem să ne distrăm.

Așa e. Dar poate dedicați un 15-20 de minute unui program autentic și profund? Veți vedea că nu se va mai turna atâta în pahare, se va lumina expresia feței și spatele il veți ține mai drept.

Și nu dați vina pe depresie.

Un creator are contradictoriul în sânge. Altfel n-ar naște capodopere, care ne răvășesc. Așa a fost mii de ani. Așa va fi.

Dar, atunci când lumea care îl înconjoară îl neglijează – îi nimicește personalitatea prin prefăcătorii, creația de decenii nu-i asigură un trai demn, operele nu sunt la TV-uri, radio, în scenă, nu este invitat frumos la evenimente, nu este luat în seamă de autorități, nu este sunat de prieteni și admiratori şi nu i se spune zilnic, că este talentat, iubit și cel mai bun…

Atunci degetele trec de la strune la trăgaci.

Creatorii sunt unici. Noi suntem mici. Nu-i voi citi tatei această postare. Ne iartă, Iurie Sadovnic Orheianu”, a scris Liliana Urschi.

România anunță noi relaxări, dar prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile
Articolul anterior
Cetățenii care vor să voteze la locul aflării lor, în ziua alegerilor parlamentare din 11 iulie, mai au 1 zi pentru a-și declara noul loc de ședere
Articolul următor
Alte articole interesante