Laura Urschi: ,,Nu-i voi citi tatei această postare. Ne iartă, Iurie Sadovnic”

După trecerea în neființă a interpretului Iurie Sadovnic, fiica umoristului Gheorghe Urschi, a publicat un mesaj emoționant pe pagina sa de socializare. Laura Urschi mărturisește că nu i-a putut spune tatălui ei despre faptul că Iurie Sadovnic a plecat dintre noi.

„Nu-i pot spune tatei. De-abia mai merge, este secătuit și istovit după pneumonia, care i-a acutizat simptomatica neurologică.

Nu-i pot spune tatei.

Deoarece nu va întreba “De ce?”. Chiar dacă nu vorbește, vă asigur, că ați înțelege asta. Nu-i pot spune tatei. El este unul din puținii, probabil, care simte zbuciumul unui creator și înțelege de ce degetul apasă pe trăgaci.

Creatorii nu se vor încadra în percepția noastră despre normalitate – NICIODATĂ. Nu-i vom înțelege și asta ne va face să spunem că nu sunt în rând cu lumea – “ce vrei, îi artist”. Îi vom trage de mânecă și le vom reproșa, că lumea e altfel și că sunt arhaici.Publicitate

“Omule, daca vrei sa-ți câștigi o bucată de pâine azi – lasă de la tine, hai nu mai fi și tu așa principial.”

Ia să-mi spuneți, l-ați invita pe Iurie Sadovnic Orheianu la o petrecere, nuntă, cumătrie? Știți doar că din asta se întrețin mai toți artiștii din Moldova. Bănuiesc, că în sine ați răspunde, păi … vrem să ne distrăm.

Așa e. Dar poate dedicați un 15-20 de minute unui program autentic și profund? Veți vedea că nu se va mai turna atâta în pahare, se va lumina expresia feței și spatele il veți ține mai drept.

Și nu dați vina pe depresie.

Un creator are contradictoriul în sânge. Altfel n-ar naște capodopere, care ne răvășesc. Așa a fost mii de ani. Așa va fi.

Dar, atunci când lumea care îl înconjoară îl neglijează – îi nimicește personalitatea prin prefăcătorii, creația de decenii nu-i asigură un trai demn, operele nu sunt la TV-uri, radio, în scenă, nu este invitat frumos la evenimente, nu este luat în seamă de autorități, nu este sunat de prieteni și admiratori şi nu i se spune zilnic, că este talentat, iubit și cel mai bun…

Atunci degetele trec de la strune la trăgaci.

Creatorii sunt unici. Noi suntem mici. Nu-i voi citi tatei această postare. Ne iartă, Iurie Sadovnic Orheianu”, a scris Liliana Urschi.

Așa ceva mai rar! Mesaje de scuze pentru incomoditățile create pe un șantier din Capitală: ”Pardon”

Așa ceva mai rar! Lucătorii unui șantier deschis recent în Capitală au decis să-și ceară scuze pentru incomoditățile create trecătorilor într-un mod inedit! E vorba de niște lucrări de construcție demarate în Centrul Chișinăului, pe strada pietonală Eugen Doga.

Mai exact, șantierul a fost înconjurat cu panouri care conțin mesaje prin intermediul cărora executorul lucrărilor își cere scuze de la trecători pentru eventualul dieranj creat pe parcursul executării acestora.

Vă prezentăm scuzele noastre de rigoare pentru eventuale incomodități. Pardon

Ne vom strădui să lucrăm ca albinuțele și să deranjăm la minim

În curând se va crea mai mult spațiu pentru emoții de neuitat.

Sunt mesajele afișate pe panourile respective.

Trecătorii sunt surprinși! Aceștia au spus pentru unica.md, că deși, de regulă, oamenii sunt nemulțumiți de zgomote și incomodități în cazul unor astfel de lucrări, cu asemenea mesaje frumoase nemulțumirea trece. Reacțiile lor au fost pozitive.

”E plăcut că își fac griji și chiar își cer scuze. Mai rar așa ceva!”, a declarat o trecătoare.

”Când vezi asemenea mesaje, nici nu te mai deranjează nimic”, susține un bărbat.

”E un gest frumos! Înseamnă că le pasă și de trecătorii care se plimbă pe pietonală.”, a spus o tânără.

Vor fi extrădați Șor, Platon și Plahotniuc? Reacția ministrului Justiției la această întrebare

Ministrul Justiției Veronica Mihailov-Moraru cunoaște doar că dosarul Șor se află în examinare la Curtea de Apel. Acesta a fost răspunsul funcționarei, fiind întrebată când vor fi extrădați Ilan Șor, Vlad Plahotniuc și Veaceslav Platon, scrie realitatea.md.

Oficiala nu a vorbit despre Plahotniuc. Ea a sugerat jurnaliștilor să se adreseze la Procuratură, a mulțumit pentru întrebări și încheiat declarațiile pentru presă.

„Mulțumesc pentru întrebare Ce ține de dosarul Șor și Platon, se examinează. În privința dosarului Șor, se află la examinare la Curtea de Apel. Din câte am înțeles, sunt la etapă avansată. Detalii pe marginea dosarului urmează să le adresați la Procuratură. Vă mulțumesc pentru întrebări”, a spus Mihailov-Moraru.

Pe numele lui Ilan Șor, Vlad Plahotniuc și Veaceslav Platon sunt deschise investigații, acești fiind acuzați de spălare de bani și implicare în frauda bancară. Cei trei au părăsit țara, iar potrivit presei, ex-liderul democrat se află în Ciprul de Nord, Șor – în Israel, iar Platon – la Londra.

Noi decizii privind asigurarea securității energetice, aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale

Membrii Comisiei pentru Situații Excepționale au decis să fie prelungit, pentru perioada aprilie – septembrie 2023, termenul de achiziție a energiei electrice de către SA „Energocom”, în baza negocierilor directe.

Retelele electrice din Ucraina si Moldova au fost conectate cu succes cu  Reteaua Europeana Continentala – Stiri de ultima ora din Moldova – Ultimele  stiri Timpul.md

Furnizorii vor încheia cu SA „Energocom” contracte bilaterale pentru asigurarea cantităților de energie electrică necesară, iar în cazul modificării tarifelor – vor fi semnate acorduri adiționale.

Conform deciziei CSE, SA „Termoelectrica” a fost scutită de plata TVA pentru păcura achiziționată, în volum de până la 132 mii de tone.

Au fost făcute unele ajustări ale mecanismului de repartizare a lemnului de foc către populație. Potrivit acestora, Agenția „Moldsilva” va stabili limita de comercializare la un volum maxim de 5 metri steri per gospodărie casnică și 200 metri steri per consumator noncasnic.

De asemenea, începând cu 1 aprilie curent, vor fi abrogate un șir de prevederi ale CSE, care se referă la eliberarea autorizațiilor pentru tăieri în fondul forestier și în vegetația forestieră din afara fondului forestier. În același timp, va fi abrogat mecanismul de eliberare a lemnului de foc, având în vedere finalizarea sezonului rece 2022-2023. Un Regulament în acest sens, pentru următorul sezon de încălzire, va fi elaborat de Agenția „Moldsilva” și prezentat spre aprobare Ministerului Mediului.

O altă prevedere se referă la abrogarea deciziei anterioare a CSE, care permitea activitatea de comerţ ambulant în cadrul târgurilor şi iarmaroacelor pentru o perioadă de maximum 120 de zile consecutive. Deciziile APL adoptate până în prezent vor fi valabile până la expirarea termenului prevăzut.

România anunță noi relaxări, dar prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile
Articolul anterior
Cetățenii care vor să voteze la locul aflării lor, în ziua alegerilor parlamentare din 11 iulie, mai au 1 zi pentru a-și declara noul loc de ședere
Articolul următor