Lăutarii au unit Basarabia cu România

Săptămâna trecută a fost marcată unirea Basarabiei cu România

separator
în cadrul mai multor evenimente dedicate  celor 95 de ani de la evenimentul istoric.

5

Vineri seara, pe 29 martie, cântecul a unit Basarabia cu România, în cadrul emisiunii „O data-n viata” de la TVR. Lăurarii, în frunte cu  Nicolae Botgros şi patru tineri interpreţi din Basarabia au cântat cu inima despre marele dor al tuturor românilor. Surorile Viorica şi Elena Lupu, Ion Paladi şi Nicu Mâţă au fost mândri că au putut să înfăptuiască unirea prin cântec şi să aducă o parte din sufletul românilor din Basarabia pe teritoriul României.

2“Oamenii îl văd ca un zeu dintr-un singur motiv, pentru că simte româneşte, trăieşte româneşte, compune pentru români… nu există graniţe nici din punct de vedere artistic, nici din punct de vedere uman în tot ceea ce-şi propune şi oferă bucurie românească, adevărată”, a spus  prezentatoarea emisiunii Iuliana Tudor, despre maestrul Botgros.

“De când m-am născut am simţit România, am simţit cântecul românesc… Din ’90 încoace am făcut unirea adevărată între noi cei care cântăm alături de mulţi interpreţi din România şi mă bucur că am făcut acest act nu pentru mine ci pentru cei care vin din urmă”, a răspuns Nicolae Botgros prezentatoarei din România.

3“Este o onoare să primim o astfel de invitaţie. A fost un moment special şi emotive, care a fost posibil graţie doamnei Elize Stan, producătoarea emisiunii “Odata-n viaţă”, care de mai bine de 20 de ani colaboreaza cu Orchestra „Lăutarii” şi maestrul Nicolae Botgros. Mulţumim Maestrului pentru încredere şi oamenilor cu suflet de român pentru susţinere şi apreciere”, ne-a spus Viorica Lupu

Show-ul „O dată-n viață” este prezentată de Iuliana Tudor, în cadrul căreia interpreții sunt acompaniați mereu de Orchestra Națională de Muzică Populară Lăutarii de la Chișinău.

Natalia Bodiu

Omletă cu cartofi
Articolul anterior
Bărbați care utilizează stimulente sexuale și femei care epuizează sexual un bărbat
Articolul următor
Alte articole interesante