Leacul ”anti-nesimțire” găsit de o antreprenoare pentru clientele cu tupeu care comandau online haine, le purtau, apoi le returnau

Clienții neserioși sunt coșmarul oricărui antreprenor, la fel cum firmele care își bat joc de clienți ajung să fie evitate. O antreprenoare a explicat cum a reușit să reducă aproape de zero numărul clientelor care își făcuseră un obicei să cumpere haine pe care le trimiteau apoi retur, de multe ori mirosind, după ce le purtau, scrie adevarul.ro.

O antreprenoare a ajuns în pragul disperării după ce, spune ea, a ajuns să primească zeci de produse înapoi de la cliente care „s-au specializat” să își cumpere haine doar ca să le poarte la diverse evenimente, însă apoi le trimiteau retur ca să își ia banii înapoi, chiar dacă veșmintele erau îmbibate de mirosuri.

Într-un răspuns la postarea altei antreprenoare, care cerea sfaturi pe grupul de Facebook Grupul Antreprenorilor din România, femeia a povestit soluția pe care a găsit-o și care a ajutat-o să ducă aproape spre zero numărul produselor returnate.

Sunt curioasă cum procedați în situația în care un client încearcă să vă returneze produse folosite/purtate/deteriorate? Ce poți face dacă cineva te-a reclamat fals la ANPC?”, a fost întrebarea pusă de o antreprenoare pe grupul amintit.

În scurt timp, postarea ei s-a viralizat și a primit o mulțime de răspunsuri, printre care și sfatul celei care spune că a găsit o rezolvare la această problemă.

O soluție inedită

Fac vânzări de textile în online de peste 10 ani. În ultimii 3 ani problemele cu produsele returnate la modul nesimțit: spălate/purtate și pusă eticheta la loc începuse să fie un procent foarte mare. După fiecare festival primeam zeci de colete cu produsele înapoi. Fiindcă erau spălate, doar mirosul făcea diferența și era greu să mă cert cu ele”, a povestit femeia.

În disperare de cauză, a sunat la ANPC, unde a primit consiliere. Soluția oferită de o inspectoare ANPC s-a dovedit mai mult decât inspirată și eficientă.

„Așa că, ajunsă la limita răbdării, am stat și am sunat la ANPC până am găsit o doamnă inspector drăguță să mă ajute. Și m-a sfătuit să fac un proces-verbal cu explicațiile și trei persoane din afara firmei să semneze că au constatat faptul că produsul miroase /e spălat/purtat. Și acum așa procedăm, când refuzăm, menționăm în scris că se face și acest proces-verbal cu semnăturile. Nu vreți să știți câte cliente au sunat înapoi să își ceară scuze și că renunță la retur, auzind termenul de proces-verbal. Ele au impresia că este ceva cu care pot fi amendate etc. Și așa cred că în ultima jumătate de an am redus această practică la aproape 0% . Da, sunt retururi simple, în care clientul poate face asta fără explicații, își plătesc singuri curierul de returnare”, a adăugat antreprenoarea.

Un alt motiv care, spune ea, a dus la creșterea returului a fost și faptul că returul era gratuit, ceea ce venea ca o mănușă pentru tinerele care voiau o rochiță sau o bluză doar ca să le poarte la festival sau la un alt eveniment, iar apoi le returnau și își recuperau banii fără nicio problemă.

Pentru că și oferirea gratuității la retur crescuse rata de retur. Comandau, de exemplu, la 2-3 zile mai multe produse, unele doar măsuri diferite ca să le poată proba și apoi le dădeau înapoi și fără să oprească ceva. Sau poate din 10 produse doar 1 și apoi ne țineau cu marfa blocată și două săptămâni până o trimiteau înapoi. Poate că mulți consideră că nu iți fidelizezi clienții așa, însă eu, ca și client în online, nu mă deranjează dacă un site de unde comand are această politică. Fiindcă sunt un client serios. Așa că prefer mai puține comenzi cu rata de ridicare și returnare bună. Decât să plătim transporturi și să rămânem cu produse care nu le mai putem vinde”, a încheiat ea.

Filmul ”Capra cu trei iezi“, locul 1 pe Netflix

La fel ca alte pelicule românești lansate pe platforma de streaming, producția horror „Capra cu trei iezi“ a împărțit telespectatorii în două tabere, scrie adevarul.ro.

Lansată pe Netflix pe 23 martie, pelicula cu Maria Morgenstern și Marius Bodochi a intrat pe locul 1 în top 10 cele mai urmărite filme din România. Însă opiniile celor care au văzut filmul s-au aflat la extreme. Umii telespectatori au considerat că producția horror este o adevărată capodoperă, alții au fost foarte dezamăgiți, în pofida faptului că protagoniștii sunt două nume uriașe ale actoriei românești.

Iată ce au spus comentatorii pe pagina de Facebook a platformei Netflix.

  • „Un film foarte bun, însă nerecomandat minorilor. De mult nu am mai văzut un film românesc atât de captivant“.
  • „M-a traumatizat filmul asta și ați ruinat povestea pentru mine. Mă duc să arunc cărțile cu «Capra cu trei iezi», că nu vreau să mai aud de ea….. mai faceți și voi o comedie“.
  • „Un film ce n-ar fi trebuit să existe…. crud, tâmpit, limbaj creat numai din arhaisme 90%… O poveste adaptată ce n-ar fi trebuit gândită că film niciodată. Groaznic… n-ai cum să extrapolezi în așa hal povestea și să transformi «iezii» în copii… Crud, jalnic, groaznic“.
  • „Bun, foarte bun. Incredibilă atmosfera“.
  • „Un film horror de prost. Nu ne mai facem bine! Exclus să fie văzut de copii“.
  • „Fără supărare, dar mi se pare o dramă foarte proastă, nu poveste. Păcat!“.
  • „Bun filmul, văzut în cinema“.
  • „Of, of… Același tipar de când mă știu în filmele românești… ca la teatru… Sper să ne facem bine și noi în industria de film. Ecranizări după orice s-ar face nu putem depăși tiparul… Prea profundă pentru mine toată «industria» filmului românesc“.

Ce spune Marius Bodochi despre filmul „Capra cu trei iezi“

Una dintre cele mai cunoscute povești ale românilor, „Capra cu trei iezi“, a revenit în atenția publicului sub forma unei adaptări cinematografice. Pelocula regizată de Victor Canache îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări și cântece vesele.

În România rurală a secolului al XIX-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii (Maia Morgenstern) este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă în vileag adevărata natură sadică (Marius Bodochi). Rolurile copiilor sunt interpretate de Antonio Gavrilă, Răzvan Ilina şi Silviu Corbu.

Regizorul respectă povestea lui Creangă, doar că schimbă personajele. În locul animăluțelor acum sunt oameni. Dar când un individ omoară un copil, atunci ce este? Un horror, nu? Exact asta se întâmplă în film. Motivația bărbatului-lup din film de a ucide un copil este, de fapt, o răzbunare pe mama celor trei copii. Bărbatul-lup are o dorință puternică pentru femeia respectivă. Aceasta îl refuză și de aici pornește drama. Așa s-a ajuns la un horror psihologic. Victor Canache insistă mult pe psihologia acestor personaje, pe care așa le creionează și Ion Creangă“ a declarat Marius Borochi.

La Taraclia s-a deschis un centru pentru copiii orfani sau separați de părinți

Copiii separați de părinți din raionul Taraclia, orfani, ai căror părinți au fost declarați dispăruți, și copiii despărțiți temporar de familie vor beneficia de servicii specializate la Centrul de plasament temporar „Încredere”, scrie stiri.md.

Amenajat în clădirea unei foste școli auxiliare, care a fost reparată și adaptată corespunzător, Centrul are o capacitate de 25 de locuri.

Copiii în situații de risc vor fi plasați aici în baza deciziei Direcției raionale asistență socială și protecție a familiei (DASPF) și vor rămâne la Centru până când se va stabili o formă permanentă de protecție socială. Copiii vor beneficia de cazare, siguranță și hrană, dar și de asistența permanentă a specialiștilor: asistent medical, psiholog și pedagog. Ei vor fi înmatriculați la școală sau grădiniță, vor fi ajutați să însușească programa școlară, să-și formeze abilități de viață independentă și vor primi consiliere și reabilitare psihosocială. 

Consiliul raional Taraclia a finanțat o parte din lucrările de reparație, a procurat echipamentul și va gestiona Centrul în continuare. „Acest serviciu este absolut necesar, el ne va permite să ajutăm mulți copii din raionul nostru, de aceea îl vom finanța în continuare. Consiliul Raional Taraclia a alocat 1, 2 milioane de lei pentru lucrările de reparație și amenajare”, a spus la inaugurare Lazari Dermenji, vicepreședintele raionului Taraclia. 

„Crizele sociale prin care trecem au afectat mai multe familii din grupul de risc, care se confruntă cu dificultăți financiare și sociale. În consecință suferă copiii. Serviciile Centrului de plasament vor îmbunătăți esențial calitatea vieții copiilor separați de părinți. Sperăm că vom colabora în continuare cu Uniunea Europeană și Fundația Soros Moldova pentru a dezvolta servicii sociale”, a menționat șefa DASPF Taraclia, Galina Filipova. 

„Este esențial ca sistemul de protecție socială să intevină în ajutorul copiillor în situații de risc cât mai curând. Pentru aceasta, este necesar ca autoritățile și societatea civilă să aibă la dispoziție un inventar cât mai larg de instrumente de suport. Fundația Soros Moldova sprijină, alături de Uniunea Europeană, crearea serviciilor corespunzătoare destinate copiilor în diferite regiuni ale țării. În acest fel, noi contribuim la protecția și  reabilitarea copiilor și familiilor care se află în dificultate”, a spus Diana Teacă, specialistă evaluare și monitorizare în cadrul Fundației Soros Moldova. 

„Pentru Delegația Uniunii Europene cooperarea cu societatea civilă este foarte importantă, în special cu organizațiile care prestează servicii sociale. Crizele prin care am trecut – pandemică, energetică și criza războiului, au făcut multe persoane vulnerabile, iar copiii vulnerabili au nevoie de susținere în mod deosebit. Aici, la Centru, 25 de copii vor beneficia de asistență. Au fost create condiții pentru plasamentul lor, dar greul abia începe, deoarece serviciul urmează a fi prestat calitativ și într-o manieră multidisciplinară”, a spus Victoria Neaga, manageră de proiecte la Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova. 

Centrul de plasament temporar pentru copiii separați de părinți „Încredere” este unul dintre cele 40 de servicii sociale dezvoltate în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune” finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat și implementat de Fundația Soros Moldova în parteneriat cu Keystone Moldova și AO Institutum Virtutes Civilis.   

Două persoane au ajuns la spital, după ce un șofer s-a răsturnat cu mașina de câteva ori, la Telenești

Două persoane au ajuns la spital, după ce mașina în care se aflau a derapat de pe traseu și s-a răsturnat la marginea drumului. Impactul a avut loc ieri, pe traseul R6 (Chișinău-Orhei-Bălți), scrie realitatea.md.

Trei bărbați se aflau în calitate de pasageri într-un Ford Tranzit, condus de un șofer de 43 de ani.

Conducătorul auto ar fi fost orbit de soare și a ieșit pe banda de sens opus, unde a pierdut controlul volanului și s-a inversat de câteva ori. Poliția spune că șoferul nu era băut.

În urma accidentului rutier, la spitalul din Telenești a fost transportat conducătorul și un pasager.

Alte circumstanțe se stabilesc.

Un bărbat și-a ucis ginerele care a avut o relație cu ambele fiice ale sale. Riscă 30 de ani după gratii
Articolul anterior
Joe Biden ar putea veni din nou în Europa. Mesajul puternic al liderului SUA pentru Rusia, la un an după ce a invadat Ucraina
Articolul următor