Legumicultorii aruncă tone de castraveți. ,,I-am dona, dar nu vine nimeni să îi ia!”

Tone de castraveți au luat drumul gropii de gunoi. Legumicultorii de peste Prut rămân cu marfa nevândută din cauza prețurilor extrem de mici de la poarta fermei, dar și pentru că nu au piață de desfacere.

Un legumicultor din comuna Braniștea a fost nevoit să arunce 4,5 tone de castraveți numai în câteva ore. Kilogramul de castraveți, la prețuri derizorii la poarta fermierului: 1,75 – 0,9 lei md.

Fermierul a spus că ar dona sacii de castraveți, însă nu a găsit încă o instituție, cămin de bătrân sau copii ori spital, care să solicite acest ajutor gratis.

,,Momentan nu se mai caută deloc, am fost și prin piețe, nu am cui să dau”, a menționat fermierul.

Investițiile sunt de cam 2.000-3.000 de euro în spații protejate, însă legumicultorii ies în pierdere.

”Nu avem piață de desfacere, nici contracte cu magazine, nimeni nu se ocupă. Noi ne-am putea asocia, mai mulți legumicultori, avem mijloace de transport, ne-am putea deplasa să ducem marfa, dar nimeni nu și-a exprimat dorința că ar avea nevoie sau că am putea încheia un contract”, a declarat legumicultorul.

Ministrul britanic al Sănătății, demis după ce a fost filmat cum își sărută amanta. A încălcat regulile de distanțare socială
Articolul anterior
Tânărul care a crescut la orfelinat după ce și-a pierdut ambii părinți, acum asigură o masă caldă oamenilor fără adăpost
Articolul următor
Alte articole interesante