Leii moldovenești din hârtie vor dispărea treptat din circulație

În câțiva ani materialul din care sunt confecționate bancnotele leilor moldovenești va fi modificat. Astfel, acestea vor fi înlocuite cu bancnote din polimer. Guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, a declarat că instituția are un proiect de viitor în acest sens.

separator

Potrivit șefului Băncii Centrale, această măsură are ca scop creșterea valabilității leilor moldovenești care sunt în circulație, scrie sputnik.md.Guvernatorul a mai precizat, că bancnota de 1 leu are un grad de uzură de doi ani, iar cele cu valoarea de 10 lei – de doar un an. Sergiu Cioclea susține că acest proiect va fi implementat pe parcursul a doi ani.

”Multe țări trec la polimer și nu exclud că vom avea în cadrul acestui proiect un  nou design și dacă voi fi aici, la BNM, îmi voi pune semnătura pe aceste bancnote. Dar acest proiect este pe termen lung”, a mai adăugat guvernatorul BNM.

Banca Națională a început procedura de schimbare a bancnotelor cu valoarea de 1 leu în monede cu aceiași valoare. În premieră, BNM își mai propune să producă și monede cu valoarea de 2 lei.

Sursa

7 actrițe celebre de la Holywood cu origini ucrainene
Articolul anterior
Delia a asistat la nașterea nepoatei sale: a filmat întreaga intervenție
Articolul următor
Alte articole interesante