Lenuța Burghilă reia cu asalt scena muzicală

Lenuta Burghila2Noua imagine și noua stare de suflet i-au dat putere și inspirație Lenuței Burghilă. Interpreta s-a pus serios pe treabă și, imediat după finisarea proiectului ”Și vedetele slăbesc”, a schițat mai multe proiecte muzicale. Pentru început a readus în atenția publicului piesa ”Părinții mei”, înregistrată acum câțiva ani.

separator

”Nu este o melodie nouă, am înregistrat-o în 2009,dar nu am avut posibilitate să-i fac promovare și un videoclip. În plus, acest cântec are o istorie foarte tristă și interesantă. Mergând prin satele Moldovei cu Caravela Cuturii, în satul Rotunda Edineț, s-a prezentat în scenă un barbat în cărucior. Era Victor Paladi, care a evoluat ca solist în acea scenă.

Victor PaladiDupă culise Victor Paladi mi-a întins câteva versuri.  ”Luați aceste versuri poate găsiți ceva pe plac, că altfel ce să fac cu aceste cântece? Să le arunc?”, mi-a spus el. Avea o privire tristă și mi-a zis că cu mulți ani în urmă s-a apropiat de Surucianu și i-a propus să-i vadă versurile, dar el nici nu s-a uitat la el. M-am induioșat și am luat versurile de la Victor. Când le-am analizat am găsit cântece deosebite, dar din lipsa de mijloace financiare am ales doar trei: ”Parinţii mei”, ”Primul Sărut”, ”Băiatul Mamei”. Sunt melodiii de suflet și scrise cu sufletul”, și-a răscolit printre amintiri Lenuța Burghilă.

Lenuta BurghilaȘi pentru că oamenii au apreciat piesa ”Parinții mei”, interpreta a decis să-i frealizeze și un clip,  pe care speră să îl lanseze în luna mai. Între timp, Lenuța duce tratative pentru o filmare la noua ei piesa ”Iubirea ta”, realizată în colaborare cu Anatol Dumitraș.

Până vor apărea videoclipurile, vă propune să ascultați melodia ”Părinții mei”:

Text: Natalia Bodiu

alte Articole interesante