Leonardo DiCaprio apără pădurile din România: ,,Este una dintre cele mai bătrâne păduri din Europa”

Celebrul actor american Leonardo DiCaprio apără pădurile și promovează principiile unei vieți trăite în acord cu natura. Actorul obișnuiește să se deplaseze cu bicicleta, are instalate panouri solare pe toate casele pe care le posedă, folosește mașini ecologice și consumă doar hrană ecologică.

separator
Cu alte cuvinte, este un exemplu pentru mulți oameni. Membru în mai multe organizații ecologiste, DiCaprio se implică activ în diverse probleme care țin de ecologie, la nivel mondial. Datorită acestei preocupări, actorul a avut o intervenție pe contul său de Instagram și în legătură cu o pădure bătrână din Argeș, amenințată de defrișările ilegale. Iată postarea făcută de el:

„Voluntarii Greenpeace strâng gunoaie în pădurile din România, lângă lacul Vidraru, în bazinul hidrografic al râului Argeş – o zonă ameninţată de exploatarea forestieră ilegală şi distrugerea pădurii.

Luna trecută, voluntari Greenpeace din 11 ţări (România, Austria, Germania, Belgia, Olanda, Ungaria, Croaţia, Finlanda, Slovacia, Slovenia şi Elveţia) au început să carteze una dintre cele mai bătrâne păduri din Europa, cu scopul de a sublinia necesitatea ca Guvernul României să o protejeze din punct de vedere legal“, a spus artistul, citat de agenţia News.ro.

„Guvernul României trebuie să o protejeze! Este una dintre cele mai bătrâne păduri din Europa“, a spus actorul.

Sursa

Moldova, în anul 1975. Imagini realizate de fotograful National Geographic, Dean Konger
Articolul anterior
Şcoli și grădiniţe închise în București, din cauza gripei
Articolul următor
Alte articole interesante