Liber la călătorii! Moldova, inclusă în lista verde de către Uniunea Europeană

Uniunea Europeană a actualizat lista țărilor, cetățenii cărora pot circula liber în țările UE dacă au test negativ la COVID sau un certificat de vaccinare ce demonstrează imunizarea cu un vaccin recunoscut în spațiul european.

Guvernele din Uniunea Europeană au convenit miercuri, 30 iunie, să adauge 11 țări, inclusiv Republica Moldova, pe lista lor de state din care vor permite călătorii neesențiale.

Ambasadorii din cele 27 de state ale UE au aprobat completările miercuri în cadrul unei reuniuni, modificarea urmând să intre în vigoare în următoarele zile, transmite jurnal.md.

Este vorba de Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Brunei, Canada, Iordania, Kosovo, Moldova, Muntenegru, Qatar și Arabia Saudită.

Fost membru al UE, Marea Britanie, unde varianta extrem de infecțioasă a tulpinii Delta a provocat o creștere accentuată a cazurilor de COVID-19, nu se află pe listă.

Țărilor UE li se recomandă să ridice treptat restricțiile de călătorie pentru cele 14 țări actuale de pe listă – Albania, Australia, Israel, Japonia, Liban, Noua Zeelandă, Macedonia de Nord, Rwanda, Serbia, Singapore, Coreea de Sud, Taiwan, Thailanda și Statele Unite State. Sunt incluse și regiunile administrative chineze Hong Kong și Macau.

Țările UE pot solicita în continuare un test negativ COVID-19 sau o perioadă de carantină.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat aseară, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV că Republica Moldova se află printre zece state cetățenii cărora ar putea intra în UE în baza certificatelor de vaccinare sau a prezentării rezultatului negativ la testul COVID-19.

Femeia care a provocat cel mai grav accident din istoria Turului Franţei a fost arestată
Articolul anterior
O aeronavă din Moldova a evitat coliziunea cu un Boeing
Articolul următor
Alte articole interesante