Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Strășeni, renovat complet și dotat cu tehnică, laboratoare și mobilier nou

Peste 1.000 de elevi din Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Strășeni învață în condiții moderne, în conformitate cu standardele europene.

În cadrul proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și implementat de Fondul de Investiții Sociale din Moldova, cu suportul financiar al Băncii Mondiale, instituția de învățământ a fost reparată capital, dotată cu mobilier, tehnică și materiale pentru laboratoare.

În ultimii ani, numărul copiilor care frecventează instituția este în creștere, fapt datorat, în special, transformării prin care a trecut liceul în perioada 2019-2021.

În ultimii 5 ani, numărul elevilor este în creștere, acesta se mărește anual cu circa 70-100 de elevi. Dacă până în 2016, se formau câte 3 clase a I-a, în ultimii ani, sunt câte 4 clase.

Solicitările au crescut odată cu creșterea nivelului calității spațiilor, cu creșterea siguranței elevilor. Pedagogii dispun acum de mai multe posibilități pentru predare.

Pe lângă faptul că s-a reparat interiorul și exteriorul instituției, sălile de clase au fost dotate cu mobilier școlar, dulapuri pentru materiale didactice, vestiare și, bineînțeles, bănci foarte comode pentru copiii din clasele primare.

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Strășeni dispune de șapte blocuri de studii care, în cadrul proiectului, au fost reparate total sau parțial.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației şi vor duce spre un sector al educației mai eficient.

Maxim Galkin își sărbătorește astăzi ziua de naștere! Cum l-au felicitat copiii și iubita sa soție
Articolul anterior
În Moldova a ajuns un nou lot de vaccinuri Sputnik V
Articolul următor
Alte articole interesante