Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Chișinău aniversează 30 de ani de la fondare

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din municipiul Chișinău marchează 30 de ani de activitate, de la fondarea primului liceu clasic din Republica Moldova.

separator

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din mun. Chișinău a fost fondat în anul 1990.

Instituția activează în prezent după Modelul III al Planului Cadru, ceea ce permite fiecărui elev să-și aleagă orar individual, la fel ca și disciplinele de studii pentru a-și putea dezvolta potențialul în dependență de orientarea profesională.

Ministrul Educației a discutat cu directorul instituției, Daniela Vacarciuc și cadrele didactice despre: performanțele instituționale; dotarea instituției de învățământ cu tehnică de calcul; formarea continuă a cadrelor didactice; asigurarea elevilor cu manuale școlare; statutul profesorului în societate; desfășurarea procesului educațional în contextul pandemiei virusului Covid-19, etc.

„Mă bucur că pe lângă păstrarea unor puternice tradiții educaționale, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” este pe deplin deschis provocărilor viitorului. Potențialul didactic al corpului profesoral fiind unul foarte valoros, acest lucru materializându-se în succesele discipolilor.” a afirmat ministrul Igor Șarov.

În context, pentru înaltă măiestrie didactică, contribuție remarcabilă în promovarea educației de calitate, cultivarea valorilor general-umane, ministrul Igor Șarov a decernat diploma Ministerului Educației, Culturii și Cercetării unui grup de cadre didactice.

Președintele Poloniei, infectat cu Coronavirus
Articolul anterior
Peste 4.700 de bebeluși s-au născut de la începutul pandemiei la maternitatea Spitalului Municipal ,,Gheorghe Paladi”
Articolul următor
Alte articole interesante