Lichid simplu, vândut la negru ca vaccin Pfizer cu o mie de dolari bucata

Înflorește piața neagră a vaccinurilor. Pfizer a confirmat că dozele confiscate în Mexic și Polonia, vândute la negru cu o mie de dolari bucata, sunt contrafăcute.

În Polonia, lichidul din fiole era de fapt un produs cosmetic. Iar în Mexic, 80 de persoane au făcut aceste vaccinuri false, raportează Digi24.ro.  

Partea bună este că ele nu par să aibă efecte adverse, dar evident nici nu protejează de noul coronavirus.

Flacoanele au fost descoperite în lăzi frigorifice pentru băuturile răcoritoare și aveau numere de lot și date de expirare false.

Primele informații despre vaccinurile Pfizer false din Mexic au apărut în februarie. Acum, autoritățile analizează și un lot de 6.000 de doze Sputnik, confiscate în martie, pentru a vedea dacă sunt false.

Autoritățile din China și Africa de Sud au confiscat luna trecută mii de doze de vaccinuri COVID-19 contrafăcute, arestând zeci de persoane, potrivit Interpol. 

„Toată lumea de pe planetă are nevoie de vaccin. Mulți sunt disperați să obțină unul”, a declarat Lev Kubiak, șeful securității companiei Pfizer. „Avem o ofertă foarte limitată, o aprovizionare care va crește treptat și alte companii vor intra în spațiul de vaccinare. Între timp, există o oportunitate perfectă pentru infractori”.

Scapă de celulită! Bucură-te de o piele netedă, suplă și fermă
Articolul anterior
Moldovenii care călătoresc în Israel pot opta pentru o brățară electronică
Articolul următor
Alte articole interesante