Lideri religioşi de pe tot globul au ieşit în public să încurajeze oamenii să se vaccineze

Lideri religioşi de pe tot globul au ieşit în public să îndemne oamenii să se vaccine. Papa Francisc, Dalai Lama, rabinul-şef al Israelului sau marele muftiu al Arabiei Saudite – toţi au spus, la un moment dat, acelaşi lucru: vaccinarea este sigură, este o datorie morală şi arată grijă pentru cei din jur.

Printre primii europeni care s-au vaccinat împotriva Covid-19 a fost un înalt prelat ortodox bulgar. Aşa a vrut să arate că biserica este de partea campaniei de imunizare şi o susţine.

Şeful Bisericii Ortodoxe Greceşti s-a infectat înainte ca vaccinul să fie disponibil apoi a făcut injecţia cu prima ocazie.

Ieronim al II-lea, şeful Bisericii Ortodoxe Greceşti: „Am încercat şi vom mai încerca să-i facem pe toţi oamenii să creadă. Doar în acest mod vom putea clădi zidul care ne va proteja pe toţi.”.

În Rusia, foarte puternica Biserică Ortodoxă a spus că oamenii care nu se vaccinează comit un păcat pentru care trebuie să se căiască tot restul vieţii, deoarece sunt responsabili şi de moartea altora. Declaraţia aparţine unuia dintre adjuncţii de încredere ai Patriarhului Kiril.

Papa Francisc şi Dalai Lama sunt probabil cei mai influenţi lideri religioşi la nivel global, chiar şi în afara confesiunii lor. Ambii s-au vaccinat şi îndeamnă toată planeta să facă la fel.

Papa Francisc: „La Vatican toţi suntem vaccinaţi, mai puţin un grup mic. Dar şi pe aceştia căutăm să-i ajutăm.”.

Dalai Lama: „Ca să prevină probleme serioase, vaccinul este de mare ajutor. Mai mulţi oameni ar trebui să aibă curajul să facă injecţia.”.

Regina Elisabeta a II-a, care este în acelaşi timp şi conducătoarea Bisericii Anglicane, s-a vaccinat încă din ianuarie.

Regina Elisabeta a II-a: „După ce faci vaccinul, te simţi protejat. Asta mi se pare foarte important. Şi din câte mi-am dat seama, a fost inofensiv.”.

Desmond Tutu, laureat al premiului Nobel pentru pace şi probabil cel mai cunoscut prelat anglican, s-a dus şi el să facă injecţia, deşi se deplasează foarte greu.

Marele Muftiu al Arabiei Saudite a spus că serurile sunt un dar de la Allah, după ce şi el a primit o doză. Iar Marele Rabin al Israelului a mers mai departe şi a spus că vaccinarea este obligatorie conform legilor religioase evreieşti.

Mesajele Bisericii Ortodoxe din România (BOR) „îndeamnă stăruitor pe toţi credincioşii şi pe toţi clericii săi să sporească rugăciunea pentru sănătate, să respecte măsurile de protecţie recomandate de autorităţile medicale şi să asculte îndemnurile medicilor.”. Mesajul nu conţine, totuşi, nici o încurajare directă la vaccinare pentru credincioşi, arată Digi24

Un băieţel a întrerupt audienţa Papei Francisc pentru a-i cere boneta: ,,Îi mulţumesc pentru lecţia pe care ne-a oferit-o tuturor”
Articolul anterior
O fetiță dispărută în urmă cu 15 ani, găsită îngropată în curtea locuinței tatălui ei
Articolul următor
Alte articole interesante