Liderul nord-coreean Kim Jong-un a apărut în public după 20 de zile de absență

Liderul nord-coreean Kim Jong-un și-a reluat programul public, potrivit agenției oficiale de presă de la Phenian, care relatează că acesta a participat la inaugurarea unei fabrici de îngrășăminte chimice. Acesta ar fi prima din ultimele 20 de zile, timp în care în presa internațională au apărut zvonuri că acesta ar fi în stare vegetativă sau chiar că ar fi murit în urma unei intervenții pe cord.

separator

KCNA, agenția de presă din Coreea de Nord, notează că oamenii prezenți la evenient au izbucnit în urale în momentul apariției lui Kim Jong-un, scrie BBC.

Jurnaliștii nord-coreeni au furnizat ulterior fotografii de la eveniment. Într-o poză se vede cum Kim Jong-un taie panglica de la fabrică. În altă fotografie, el urmărește ceremonia, râzând de la o masă, înconjurat de alți membri din conducerea țării.

Aceasta ar fi prima apariție a lui Kim Jong-un de după apariția zvonurile conform cărora ar fi în stare vegetativă după o operație nereușită pe cord. Ba mai mult, mai multe surse din Coreea de Sud și China susțineau chiar că liderul nord-coreean ar fi decedat, iar informația ar fi urmat să fie făcută publică la sfârșitul acestei săptămâni.

Covid-19: Astăzi, s-a făcut testare masivă. Câte cazuri sunt pozitive?
Articolul anterior
Imagini filmate în interiorul unei secții de reanimare din Chișinău
Articolul următor
Alte articole interesante