Lidia Isac va reprezenta Moldova la Festivalul Cerbul de Aur 2018

Festivalul Cerbul de Aur va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie, în Piaţa Sfatului din oraşul Braşov. În acest an, evenimentul împlineşte 50 de ani de la prima ediţie. În total la concurs s-au înscris 110 participanţi, însă juriul a selectat doar 18 candidaţi din 15 ţări.

separator

Interpreta Lidia Isac va reprezenta Moldova la Festivalul Cerbul de Aur din acest an.

Lidia Isac este laureată a mai multor trofee naţionale şi internaţionale la diferite concursuri muzicale.

În 2016, interpreta a reprezentat Republica Moldova la concursul Eurovision 2016, care a avut loc în Suedia.

sursa

Un TikToker povestește cum a fost păcălit de un deținut pe un site de întâlniri

Un TikToker povestește experiența sa de a-și găsi dragostea pe un site de dating pentru persoane din închisoare, dar a fost păcălit de un deținut, scrie Dexetro citat de alephnews.ro.

Căutarea unui partener poate fi o sarcină dificilă în zilele noastre, în condițiile în care multe persoane folosesc aplicații de dating precum Tinder, Hinge sau Bumble pentru a se ajuta în demersul lor de a găsi persoana potrivită pentru ele. Cu toate acestea, chiar și în timp ce folosesc aplicațiile, utilizatorii nu sunt în siguranță în fața unor comportamente rele, cum ar fi ghosting. Chiar mai rău este actul de catfishing, care a apărut doar odată cu întâlnirile online.

Un utilizator TikTok ar fi găsit o modalitate de a evita aceste probleme, și-a cătutat un potențial partener pe Message a Prisoner, un site de dating pentru peroanele din închisoare. Utilizatorul a crezut că a găsit în Lola fata visurilor sale.

Din fericire pentru Jay, ea a răspuns. Trimițându-i o scrisoare în care îl întreba dacă ar vrea să „colaboreze cândva hee hee hee”. Alături de scrisoare, ea a trimis câteva fotografii cu ea însăși pentru a-și confirma indentitatea. Jay a documentat această experiență în TikTok-ul său, prezentându-și dragostea nou descoperită. Evident, Jay era conștient de faptul că nu era tocmai sănătos să te îndrăgostești atât de repede de cineva de pe internet, dar, „dragostea este dragoste”, spune el.

Din nefericire pentru Tiktoker, se pare că s-ar putea să nu fi fost dragoste adevărată, deoarece persoana care îi răspunsese pe site-ul de dating nu era Lola.Lola, care s-a dovedit a fi Ari, a fost, fără surpriză, foarte confuză în legătură cu TikTok-ul. Ea a explicat în TikTok-ul ei: „Nu știu cum să vă spun asta, dar asta este o poză cu mine, iar numele meu este Ari și nu sunt în închisoare”. Jay a fost devastat de răspunsul lui Ari și i-a dat propriul său răspuns pe TikTok. Ari a fost amabilă, explicându-i că poza și identitatea i-au fost furate.

Republica Moldova, prima țară din regiune care a obținut recunoașterea reciprocă a agenților economici autorizați cu UE

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Deciziei Subcomitetului vamal Republica Moldova-Uniunea Europeană, adoptată la Bruxelles, la 3 octombrie 2022, cu privire la recunoașterea reciprocă a Programelor privind operatorii economici autorizați (AEO). 

Decizia urmărește scopul implementării Acordului de asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană, în special la capitolul privind regimul vamal și facilitarea comerțului, astfel consolidând relațiile de cooperare între autoritățile vamale ale celor două părți. 

Recunoașterea reciprocă a programelor de parteneriat comercial va contribui la îmbunătățirea securității și facilitarea lanțului de aprovizionare a mărfurilor între țara noastră și UE.

Prin urmare, agenții economici care vor obține statutul de AEO vor beneficia de mai multe avantaje, cum ar fi controale reduse, tratament prioritar la vămuire, prioritate la controlul transporturilor.

Menționăm că ratificarea Deciziei va eficientiza interacțiunea și coordonarea activității autorităților vamale ale Republicii Moldova și UE în cadrul eforturilor comune de securizare a frontierelor și facilitare a schimburilor comerciale.

Guvernul lansează Satul European Expres. Ce prevede? Precizările autorităților

Proiectele în cadrul programului„ Satul European Expres” vor beneficia de granturi de până la 450.000 de lei. După Autoritățile locale vor putea implementa proiecte rapide, cu termen de finalizare de maximum 6 luni, și vor putea rezolva necesitățile urgente ale localităților prin lansarea programului „Satul European Expres”. De asemenea, va fi simplificată procedura de înscriere în concurs a proiectelor de dezvoltare regională și locală.

În acest sens, Guvernul a aprobat, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltări Regionale, modificările necesare pentru eficientizarea gestionării mijloacelor financiare ale Fondului național pentru dezvoltare regională și locală (FNDRL). 

Astfel, au fost stabilite 4 tipuri de apeluri de proiecte, unul din ele fiind inovativ – acesta se referă la apelurile de granturi mici, care se organizează într-un mod simplificat. Noul tip de apel oferă aplicanților posibilitatea să pregătească proiectele în termeni restrânși, cu un set minim de acte și să le depună pentru obținerea finanțării. 

De asemenea, în contextul crizei energetice, la domeniul de intervenție „îmbunătățirea infrastructurii tehnico-edilitare regionale”, a fost introdusă o măsură nouă – eficientizarea energetică a clădirilor publice. Aceasta prevede eficientizarea energetică a grădinițelor, școlilor, spitalelor, azilurilor, orfelinatelor.

„Urmare a completărilor introduse, va fi îmbunătățit semnificativ procesul de organizare a concursurilor pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor”, a subliniat ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

Amintim că 100 de proiecte din Programul Național „Satul European” au fost deja finalizate, iar aproape 100 de mii de oameni beneficiază de rezultatele acestora. Astfel, peste 20 de mii de persoane au obținut acces la apă potabilă, iar aproape 34 de mii se bucură de iluminat public. Totodată, au fost renovate sau dotate 14 grădinițe,  modernizate 9 gimnazii, 3 licee și 18 centre culturale. 

Accident grav pe traseul Leușeni-Chișinău: o tânără de 25 de ani și 3 copii au murit pe loc
Articolul anterior
Anunț important pentru moldovenii cu pasaport român care călătoresc în străinătate cu copiii minori
Articolul următor