Linella: ,,Suntem alături acum pentru un viitor mai bun. Sprijinim lupta cu Covid-19”

Rețeaua Linella se implică în lupta cu virusul Covid-19 și oferă susținere atât pentru sistemul medical, cât și pentru consumatori și persoanele vulnerabile care se confruntă cu lipsuri și greutăți.

separator

Vasile Dragan, fondator “Moldretail Group” S.R.L – rețeaua de magazine LINELLA:

,,Trecem cu toţii printr-o perioadă dificilă pe care o putem traversa doar împreună, cu solidaritate şi empatie pentru cei din jur. Noi, ca retailer, avem un rol important şi o mare responsabilitate, prin urmare, personalul  din magazine depun zilnic eforturi pentru ca fiecare client să îşi facă cumpărăturile într-un mod sigur, având în vedere condiţiile actuale.
În continuare, siguranța e cea mai importantă și acționăm conform unui plan de măsuri pe care le-am pus deja în aplicare. Ne dorim să sprijinim cât mai mult comunitatea și în această perioadă am venit cu mai multe inițiative de susținere atât al sistemului medical, cât și ajutând persoanele vulnerabile, care se confruntă cu dificultăți materiale severe și fac față cu greu acestei perioade de stres.”


Pe parcursul anilor, LINELLA s-a remarcat prin contribuția socială, care este una dintre direcțiile încorporate în activitatea companiei, iar în aceste momente rămân în continuare aproape de comunități și de persoanele care au nevoie de sprijin special în această perioadă, alăturându-se mai multor acțiuni de suport din întreaga țară, valoarea acestora fiind de peste 1,5 milioane lei:

– în data de 16 martie LINELLA a contribuit cu o donație de 100.000 de lei către spitalul Toma Ciorbă și 50.000 de lei către Spitalul Clinic Municipal de Urgență, sume alocate pentru consolidarea capacității sistemului medical moldovenesc de prevenire și tratare a pacienților;

– așa cum rețeaua de magazine Linella este prezentă pe întreg teritoriul țării și simt vulnerabilitatea lucrătorilor din regiuni, din 23 martie și pe durata întregii sitații excepționale, Linella aprovizionează zilnic personalul medical din substațiile Spitalului de Urgență din regiunea de nord a țării, cu câte 400 de prânzuri calde zilnic;

– achiziționarea din afara țării a 15.000 măști respiratorii de tip medical N95 și donarea acestora către instituțiile medicale care vor ajuta la protejarea sănătății personalului medical, dar și a pacienților, cât și la prevenirea răspândirii  virusului;

– în data de 5 aprilie au venit în sprijinul a 500 de familii social vulnerabile și persoane în etate din localitățile aflate în regim de carantină, cu produse alimentare de primă necesitate, pentru locuitorii din r. Soroca, r. Ștefan Vodă, s. Carahasani și s. Bălceana.

Alături de aceste acţiuni de solidaritate, LINELLA a implementat și o serie de măsuri de precauție, atât în magazine, în depozite, cât şi la sediul central, pentru  siguranţa şi protecţia angajaților și a consumatorilor, cum ar fi:

– Modificarea programului magazinelor: pentru mai multă siguranță în magazine, au fost luate măsuri suplimentare de prevenție, astfel toate magazinele Linella din țară, funcționează până la orele 22:00. Astfel putând să asigure fluxul de marfă și să fie luate măsurile necesare de igienă și dezinfecție relevante situației;

–  Limitarea accesului în magazine, în perioadele în care sunt aglomerate, la un număr redus de persoane;

– Instalarea ecranelor de protecție la casele de marcat, pentru protecția persoanlului, cât și a consumatorilor;

– Semnalizarea cu marcaje speciale pe podea, în zona caselor de marcat pentru indicarea distanței de cel puțin 1 metru între client;

– Igienizarea și dezinfectarea spațiilor și suprafețelor comune din magazine, la fiecare 2 ore;

– Aerisirea magazinelor de câteva ori pe zi, timp de 15-20 minute;

– Soluții dezinfectante și mănuși de protecție disponibile la intrarea în magazine, la care au acces atât echipele din magazine, cât și clienții;

– Asigurarea cu măști de protecție pentru angajații din magazine;

– Echiparea cu viziere de protecție pentru angajații din prima linie;

– Recomandare pentru plata cu cardul sau cu telefonul;

– Recomandarea unui comportament responsabil prin cumpărarea doar a cantității necesare de produse;

– Recomandarea de a evita cumpărăturile în orele de vârf și staționarea pe termen lung în magazine;

– Recomandarea de a efectua cumpărături doar un singur membru al familiei sau apropiat;

Deși traversăm cu toții printr-o situație incertă, conducerea companiei  LINELLA asigură angajaților, că aceștia nu vor suferi micșorări salariale sau reducerea forței de muncă, în plus munca și efortul depus a angajaților din prima linie va fi răsplătită adițional.

În continuare, echipa LINELLA, anunță că vor urma și alte măsuri toate gândite și îndreptate pentru a ajuta comunitatea, ca astfel să trecem cu bine, împreună, peste  această perioadă.

Igor Grosu, întrevederi cu miniștri și înalți oficiali suedezi

Joi, 9 februarie, este ultima zi a întrevederilor planificate ale președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în Suedia. Pe parcursul zilei de miercuri, 8 februarie, speakerul Igor Grosu s-a văzut cu omologul său suedez și cu prim-ministrul, scrie realitatea.md.

Igor Grosu a discutat cu premierul suedez, Ulf Kristersson, despre starea relațiilor bilaterale dintre cele două țări și despre intensificarea cooperării economice și comerciale dintre Republica Moldova și Regatul Suediei.

„Ne dorim ca un număr cât mai mare de produse moldovenești să ajungă în Suedia și să avem cât mai mulți investitori suedezi în Republica Moldova”, a punctat șeful legislativului în cadrul întrevederii.

Președintele Parlamentului, la Stockholm, s-a văzut și cu omologul său suedez, Andreas Norlén. Cei doi președinți au discutat despre provocările cu care se confruntă Republica Moldova având un război la câțiva kilometri și consecințele dramatice asupra țării noastre, despre prioritățile agendei parlamentare de la Chișinău, dar și despre agenda președinției suedeze a Consiliului UE (ianuarie-iunie 2023).

O altă întrevedere din agenda speakerului Parlamentului a fost cu mai mulți miniștri, printre care și cu ministra pentru Afaceri Europene, Jessika Roswall, și secretarul de stat pentru afaceri europene, Jan Knutsson.

În cadrul întrevederii, s-a discutat despre procesul de integrare europeană, iar oficialii suedezi au dat asigurări că Republica Moldova este printre statele prioritare pe agenda președinției suedeze a Consiliului Uniunii Europene și și-au exprimat susținerea față de demersurile autorităților de la Chișinău, care vizează reformarea sectoarelor-cheie și modernizarea țării.

Agenda vizitei oficiale a inclus și o întrevedere cu ministrul suedez al Apărării, Pål Jonson. Discuția s-a axat pe subiectul securității din regiune și, în context, necesitatea reformei sectorului apărării.

„O prioritate a noastră este să asigurăm pacea în țară și în regiune”, a menționat Președintele Parlamentului.

Igor Grosu s-a întâlnit și cu secretara de stat a Ministerului pentru Cooperare Internațională pentru Dezvoltare și Comerț Exterior, Diana Janse, și Directorul General al Camerei de Comerț, Anders Ahnlid. Oficialii au convenit asupra intensificării eforturilor pentru schimbul comercial între țările noastre, în mod special în domenii precum IT, agricultură, investiții în regenerabile.

De asemenea, subiectul bunelor practici în gestionarea localităților și comunităților a fost discutat cu președintele Consiliului Municipal din Stockholm, Olle Burell.

Speakerul s-a întâlnit și cu șefa departamentului al Agenției Suedeze de Cooperare pentru Dezvoltare Internațională (Sida) pentru Europa și America Latină, Christina Danielsson. În condițiile în care cooperarea moldo-suedeză durează de peste 20 ani, s-a discutat despre următoarele programe ale Agenției din Moldova, care au drept scop promovarea drepturilor omului, a egalității de gen și a educația incluzivă.

La invitația guvernatorului Regiunii Uppsala, Göran Enander, Președintele Parlamentului a mers la Universitatea din Uppsala, unde nouă tineri moldoveni își fac studiile, dar și la Castelul medieval Uppsala.

Amintim că, în perioada 6 – 9 februarie, președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a aflat într-o vizită oficială în Regatul Suediei.

Control comun în vama Leușeni-Albița! România și R. Moldova au semnat astăzi acordul

Eveniment important între cele două maluri ale Prutului! Astăzi a fost semnat Acordul între Guvernul Republicii Moldova și cel al României privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni (Republica Moldova) – Albița (România) rutier, pe sensul de intrare în România.

Despre asta a anunțat Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

Una dintre cele mai sexy cântărețe, de nerecunoscut fără machiajele stridente și fără peruci

Îi place să iasă în evidență, să poarte ținute extravagante și sexy, peruci multicolore și să se machieze strident. Însă, în timpul liber, Cardi B renunță la această “fațadă” de divă și arată ca o femeie obișnuită, scrie perfecte.ro.

Nici cei mai fideli fani nu au recunoscut-o pe Cardi B la cea mai recentă apariție în public. Cea mai în voga rapperiță a mers la shopping nemachiată, cu părul prins într-o coadă la spate și îmbrăcată modest. Paparazzii însă au fost vigilenți și au fotografiat-o alături de soțul ei, Offset. 

Nu este pentru prima oară când Cardi B este surprinsă în astfel de ipostaze. Pe cât îi place să fie de extravagantă pe scenă și pe covorul roșu, pe atât îi place și simplitatea și naturalețea în timpul liber.

În ciuda ținutelor ei controversate, Cardi B este una din artistele preferate ale marilor designeri, care adesea o îmbracă cu creațiile lor de zeci de mii de euro.

Din dorința de a arăta cât mai bine, rapperita a apelat de-a lungul anilor la diverse operații estetice, pe care le-a și recunoscut, de altfel. Anul trecut Cardi B a dezvăluit că și-a scos 95% din fillerele cu biopolimeri pe care le avea în posterior, pe motive de sănătate. În anumite țări, această substanță este interzisă, fiind periculoasă, cu efecte adverse serioase.

„În august m-am operat și mi-am îndepărtat 95% din biopolimeri… dacă nu știi ce sunt, sunt niște injecții. A fost un proces cu adevărat nebun”, a spus Cardi într-un videoclip live pe Instagram.

Artista a spus că a simțit presiunea de a avea forme mai rotunde și mai apetisante, așa că a recurs la operații estetice. Însă, rapperița le avertizează pe fanele ei care vor un posterior brazilian că procedura poate fi una periculoasă.

“Dacă ești tânără și câteodată ți se pare că ești prea slabă și că nu ai un posterior prea bombat… nu îți face injecții cu biopolimeri! Dacă vreți un lifting brazilian al fundului, asigurați-vă că vă ies analizele de sânge bine. Dacă aveți diabet sau analizele nu sunt bune, nu o faceți”, a spus Cardi B.

10 aprilie: În Moldova sunt confirmate 149 cazuri noi de Covid-19. Bilanț total: 1.438 cazuri
Articolul anterior
Astăzi este sărbătorită Ziua fraţilor şi a surorilor
Articolul următor