image-276

VIDEO! La un pas de tragedie. Momentul în care un tânăr pe trotinetă a zburat printre pietonii de pe zebră

Un tânăr a fost filmat în timp ce trece cu viteză printre pietonii care în acel moment traversau strada regulamentar. Incidentul a avut loc pe strada Alba Iulia din Capitală, scrie paranteze.md.

În imagini se observă că un automobil se oprește pentru a ceda trecerea, iar pietonii își încep deplasarea.

Percheziții în Capitală! Doi bărbați, printre care și un colonel, reținuți pentru trafic de droguri

Un colonel al structurilor de forță – reținut pentru trafic de droguri!

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, de comun cu procurorii PCCOCS, au reținut doi bărbați pentru trafic de droguri, unul dintre aceștia fiind un colonel al structurilor de forță (din afara sistemului MAI).

Cei doi au vârste de 40 și, respectiv, 43 de ani. Urmare a perchezițiilor din Chișinău, au fost depistate droguri de tip PVP (denumit și „sare,” care produce simptome cardiovasculare și neurologice, precum paranoia sau halucinații), accesorii pentru consum de droguri, cinci telefoane mobile, cartele bancare, precum și mijloace bănești care ar proveni din vânzarea drogurilor.

Unul dintre bănuiți era anunțat în căutare, după ce fusese condamnat la 3 ani de închisoare, pentru mai multe infracțiuni, inclusiv legate de circulația ilegală a drogurilor.

În urma perchezițiilor, ambii au fost reținuți pentru 72 de ore.

De azi plătim mai puțin pentru gaz. Noul tarif, în vigoare! ”Moldovagaz”, nemulțumită

Hotărârea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică cu privire la noul tarif la gaze naturale pentru consumatorii finali a fost publicată în Monitorul Oficial. Astfel, începând de azi, consumatorii casnici vor achita pentru un metru cub de gaz 16,73 lei (fără TVA), scrie deschide.md.

De menționat că noul tarif este în scădere cu circa 13 lei, comparativ cu cel de până acum. Anterior, consumatorii casnici achitau 29,27 lei/m3.

SA „Moldovagaz” s-a arătat nemulțumită de noul tarif, menționân că acesta va duce la acumularea unor datorii.

Distribuitorul susține că, la aprobarea prețurilor reglementate de furnizare a gazelor naturale pentru anul 2023, ANRE a redus costul serviciilor de distribuție a gazelor naturale cu 610,6 milioane lei, sau 810 lei/1000 metri cubi.

Ca urmare, aceasta va duce la formarea unor devieri tarifare semnificative în anul 2023, precum și la o creștere a pierderilor companiilor de distribuție a gazelor naturale din activitățile reglementate de distribuție. De menționat că la sfârșitul anului 2022, pierderile operatorilor de distribuție a gazelor naturale din activități operaționale se ridicau la 525 milioane lei”, precizează compania.