Lisa Marie Presley purta povara morții fiului ei, care s-a sinucis. Fiica lui Elvis spunea că ”se învinovățește zilnic”

Vineri dimineață, lumea a primit tragica veste a morții fiicei lui Elvis Presley, Lisa Marie. Artista a murit la doar 54 de ani, după ce a suferit un stop cardiac în domiciliul ei din Los Angeles. Deși nu se știu mai multe detalii despre cauza morții, se știe că Lisa purta o povară grea, cea a pierderii fiului ei, Benjamin, care și-a pus capăt zilelor în anul 2020, scrie spynews.ro.

Lisa Marie Presley a părăsit această lume după doi ani și jumătate în care a fost sfâșiată de durerea morții fiului ei. Benjamin s-a sinucis în iulie 2020, iar mama lui a scris un eseu despre „durerea necruțătoare” pe care i-a provocat-o pierderea lui cu doar cinci luni înainte de propria moarte. 

Lisa Marie Presley suferea și se învinovățea pentru moartea fiului ei

Benjamin Keough și-a pus capăt zilelor la 27 de ani. În data de 12 iulie 2020, fiul Lisei se împuşca în piept, în casa familiei Presley din Calabasas. Autopsia a arătat că acesta era intoxicat cu cocaină şi cu alcool. În august 2022, Lisa a vorbit despre „cel mai mare coșmar al său”.

„Pot să înțeleg de ce oamenii își doresc să te evite odată ce ți se întâmplă o tragedie teribilă. Mai ales un părinte care își pierde copilul, pentru că este cu adevărat cel mai mare coșmar al său”, a scris Lisa Marie Presley în articolul publicat de People.

La scurt timp după moartea fiului ei, singura fiică a lui Elvis transmitea un mesaj cu puternic impact emoțional.

„Frumosul meu înger. Am venerat pământul pe care ai călcat, în această lume şi, acum, în Rai. Inima şi sufletul meu au plecat cu tine. Durerea de a nu fi cu tine în fiecare moment, în fiecare zi, este sufocantă. Nu o să mai fiu niciodată la fel. Te rog, aşteaptă-mă, iubirea mea şi ţine-mă de mână în timp ce mai stau aici pentru a le proteja şi creşte pe surorile tale mai mici şi a-i fi alături lui Riley. Ştiu că ai vrea asta.”, scria Lisa.

Tot în articolul pentru People, Lisei Marie Presley a mărturisit că a ales să păstreze distanța față de părinții altor copii care s-au sinucis, fapt pe care l-a regretat apoi.

„Îmi amintesc câteva momente din viața mea în care am cunoscut părinți care și-au pierdut copilul și, deși am putut să le fiu alături atunci când li s-a întâmplat o nenorocire, când mi s-a întâmplat mie același lucru, i-am evitat pentru că nu voiam să cred că eu fac parte din aceeași categorie din care mereu mi-a fost teamă să fiu.

De asemenea, i-am judecat și mi-am jurat că nu voi face niciodată tot ceea ce am simțit că au făcut sau au neglijat în acțiunile și alegerile lor părintești cu copilul lor”, a scris ea atunci.

Viața Lisei a fost plină de durere încă de la 9 ani, când și-a pierdut tatăl. Elvis a murit în circumstanțe asemănătoare cu cele în care a murit ea. Ambii au fost duși de urgență la spital după ce au suferit un stop cardiac, dar în cele din urmă nu au mai putut fi salvați.

Ce a spus fiica lui Elvis Presley despre durerea provocată de moartea lui Benjamin

Totuși, suferința provocată de pierderea fiului ei a fost mult mai mare, pentru că Lisa se învinuia din ce în ce mai mult pentru moartea lui Ben.

Deja mă lupt cu mine însămi și mă cert mereu, învinuindu-mă în fiecare zi și este destul de greu să mai trăiesc cu acest lucru”, a mărturisit ea, adăugând că „și alții te vor judeca și te vor învinovăți, chiar și în secret sau pe la spate, ceea ce este și mai crud și mai dureros pe lângă toate celelalte.

Durerea nu se oprește și nu dispare nici după un an sau nici după mai mulți ani după pierdere. Durerea este ceva ce va trebui să porți cu tine pentru tot restul vieții, în ciuda a ceea ce anumite persoane vor să ne facă să credem. Nu ai cum să treci peste un astfel de eveniment”, a mai scris Lisa, pentruu sursa menționată.

Prietenul Lisei, muzicianul Brandon Howard, a declarat în trecut că Lisa intrase în depresie odată cu moartea fiului ei. La rândul ei, fiica lui Elvis a fost dependentă de substanțe interzise la un moment dat.

Cuplu arestat într-un restaurant din Rusia din cauza conversației anti-război auzite de vecini. Poliția le-a luat copilul de 9 ani

Un canal de Telegram rusesc care urmărește arestările abuzive dictate de regimul Putin relatează un caz înfricoșător.

Un cuplu de tineri ruși, cu numele Olesia și Alexei Ovcinnikov, a fost reținut de mascați în restaurantul Na Drovakh din orașul Krasnodar, transmite www.ziare.com.

Afirmațiile anti-război făcute de cei doi, aflați împreună cu copilul de 9 ani la masă, au dus la chemarea „poliției fasciste a lui Putin” de către un vecin de masă.

Cei doi au fost arestați sub acuzația de „hărțuire”.

„Poliția i-a arestat la restaurant și le-a luat copilul de 9 ani. Când a sosit poliția fascistă a lui Putin, i-a încătușat pe părinți și i-au ținut pe podeaua restaurantului timp de peste o oră, înainte de a-i duce la închisoare, potrivit martorilor oculari.

Potrivit canalului Telegram OVD-info, care urmărește arestările politice din Rusia, polițiștii i-au dus apoi la secție pentru audieri și, cu acuzația de „hărțuire”, i-au lăsat peste noapte în arest. Fiica cuplului, în vârstă de 9 ani, a fost despărțită de părinți și trimisă acasă.

Potrivit cuplului, aflat acum în stare de libertate, li s-a spus direct că au fost arestați pentru declarații împotriva războiului.

Elveția oferă sprijin pentru antreprenorii din Chișinău, Bălți, Cimișlia și Comrat

Antreprenorii din Chișinău, Bălți, Cimișlia, Comrat sunt chemați să participe la un concurs finanțat de Elveția care pune la bătaie 1,2 milioane de dolari pentru proiecte de dezvoltare economică a localităților.

Proiectul „Piețe reziliente și incluzive în Moldova”, implementat de PNUD și finanțat de Elveția, selectează trei microregiuni care în următorii doi ani vor beneficia de susținere pentru dezvoltarea economică locală. Mai exact, comunitățile selectate vor fi ajutate să creeze micro-clustere, care vor valorifica avantajele locale existente și vor susține specializarea economiilor locale.

În total, vor fi investiți până la 400 de mii de dolari pentru fiecare din cele trei micro-clustere, ceea ce va contribui la crearea de noi locuri de muncă atât pentru localnici, cât și pentru migranți reveniți, dar și pentru refugiații din Ucraina.

„În situația socio-economică actuală, consolidarea rezilienței actorilor economici este de o importanță vitală. Astfel, Elveția va sprijini afacerile locale, contribuind la crearea noilor perspective economice în diferite regiuni ale Moldovei”, a declarat Guido Beltrani, directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova.

Dosarul de participare la concurs trebuie să includă formularul de participare completat în limba română sau rusă, declarația de angajament și parteneriat, semnată de toate entitățile implicate din sectorul privat și public. Data-limită pentru participare este 23 februarie 2023, ora 23:00.

Comerțul exterior al Rusiei a atins nivelul de dinainte de începerea invaziei în Ucraina

După cum se menționează în publicație, multe țări au considerat dificil să reducă legăturile comerciale cu Federația Rusă.

Rusia lansează un avertisment Greciei: Nu este prea târziu! Mesajul  transmis de Moscova – Capital

Comerțul exterior al Rusiei a revenit în mare parte la nivelul la care era înainte de începerea operațiunii militare speciale din Ucraina, în februarie 2022, iar economia în ansamblu s-a dovedit a fi mai rezistentă decât se așteptau cei din țările occidentale, a transmis The New York Times marți.

Comerțul rusesc pare să fi revenit în mare parte la nivelul la care era înainte de invazia Ucrainei în februarie trecut. Analiștii estimează că importurile rusești ar putea fi deja la sau aproape de nivelurile de dinainte de război.

The New York Times subliniază că multe țări au avut dificultăți în a rupe sau a reduce legăturile comerciale cu Rusia, așa cum insistă Occidentul. Potrivit unui studiu al Universității din St. Gallen din Elveția, citat de ziar, mai puțin de 9% dintre companiile din UE și țările G7 au încetat relațiile cu partenerii lor ruși. Economia rusă, continuă ziarul, s-a dovedit „surprinzător de rezistentă, ridicând semne de întrebare cu privire la eficacitatea sancțiunilor occidentale”. 

„Țărilor le-a fost greu să abandoneze dependența de energia și alte resurse rusești, iar Banca Centrală Rusă a reușit să mențină cursul de schimb al rublei și să asigure stabilitatea piețelor financiare”, se arată în articol.

New York Times citează și date de la Fondul Monetar Internațional (FMI) care arată rezistența economiei ruse. Astfel, conform previziunilor FMI, creșterea economiei ruse în 2023 va fi de 0,3%, în timp ce anterior se prevedea o scădere de 2,3%. 

Bărbat arestat la Aeroport, în timp ce încearca să ducă o fată în Turcia, la prostituție
Articolul anterior
Ce trebuie să faci dacă orhideea nu mai înflorește. Trucuri care te vor ajuta să ai o floare frumoasă și sănătoasă
Articolul următor