Lista celor mai buni studenţi moldoveni care îşi fac studiile în străinătate

27 de studenți moldoveni din străinătate au fost premiați la Gala Studenților Originari din Republica Moldova (GSORM), ediția a VII-a, pentru rezultate academice și extracurriculare remarcabile obținute pe parcursul anilor de studii.

separator
De asemenea, trei profesori au fost apreciați pentru istoriile motivaționale ale elevilor săi și impactul pe care au reușit să-l creeze prin activitatea lor în școlile din țară: Ana Doschinescu (profesoară de limba română la Liceul Teoretic „Andrei Vartic” din Ialoveni), Nina Micleușanu (profesoară de limba engleză la Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu” din Chișinău), Ana Bivol (profesoară de limba engleză la Liceul Teoretic „Andrei Vartic” din Ialoveni).

În cadrul Galei au fost decernate nouă premii la categoria Licență, zece premii la categoria Masterat, trei la Doctorat, două în cadrul categoriei Arte, două în cadrul categoriei Erasmus, unul în cadrul premiului special decernat din partea Francofoniei, marca AUF și trei în cadrul premiului special pentru România, marca RePatriot și, desigur, premiul mare. Tinerii au primit trofee, diplome și cărți din partea librăriei Bestseller.

Sfîrșitul Galei a fost cununat cu un pact istoric pentru studenție: a fost încheiat un pact între asociațiile Forumul Studenților Reveniți, Liga Studenților Români din Străinătate și Uniunea Studenților din România.

Câștigătorii au fost desemnați în urma concursului de dosare „Excelență Academică pentru Moldova”, organizat în perioada 15 septembrie-15 noiembrie 2019, la care au participat tineri care își fac studiile la universitățile din străinătate, inclusiv cei care au absolvit o astfel de instituție în anul 2019, ciclurile Licență, Masterat și Doctorat și categoria Arte. Studenții care au avut experiențe de Erasmus de excepție de asemenea au fost bineveniți să aplice la competiție, scrie zdg.md.

  1. Adriana Rotaru, Harvard, SUA
  2. Ilinca Mazureac, Harvard, SUA
  3. Mădălina Trocilici, Germania, Reutlingen University
  4. Mihaela Fedoseev, University of Amsterdam
  5. Mădălina Nicolai, Olanda etc.

Mai multe informații poți afla pe pagina de Facebook, Gala Studenților Originari din Republica Moldova

Trei asistente medicale, reținute: erau implicate în vânzarea de droguri
Articolul anterior
Foto! Au răsărit flori pe un câmp cuprins de incendii în California
Articolul următor
Alte articole interesante