Lista de țări actualizată: cine sunt moldovenii care vor intra în carantină în următoarele 2 săptămâni

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul Republicii Moldova, în situația stării de urgență publică prin COVID-19, care intră în vigoare din 28 septembrie 2020.

separator

Lista se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii viitoare. Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 50 de cazuri la 100.000 populație;

Fișa epidemiologică se îndeplinește obligatoriu pentru persoanele care intră pe teritoriul Republicii Moldova din lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare.

Moldovenii care se întorc din Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Elveția, Franța, Irlanda, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Spania, SUA, Ucraina și alte țări din lista de mai jos sunt plasați în carantină la intrarea în țară.

România: 1.629 de noi cazuri de infecție cu Covid-19, după efectuarea a 25.494 de teste
Articolul anterior
Distanța fizică dintre elevi în școli a fost modificată
Articolul următor