Lista țărilor care recunosc certificatele de vaccinare din Republica Moldova

Dacă îți planifici o călătorie în timpul apropiat și deții un certificat de vaccinare, află care sunt țările în care poți călători fără restricții. Informațiile sunt oferite de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Acestea au fost actualizate la 1 octombrie 2021:

– Recunoașterea reciprocă: Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus și Serbia sunt țările cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare.

– Recunoașterea unilaterală: Au anunțat despre recunoașterea unilaterală a certificatelor de vaccinare eliberate de autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății și a Uniunii Europene, următoarele țări: Bulgaria, Regatul Spaniei, România, Marea Britanie, San Marino, Estonia, Grecia, Germania, Lituania, Austria, Croația, Slovacia, Slovenia, Elveția, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Danemarca, Armenia, Franța, Regatul Țărilor de Jos (Olanda), Cehia, Italia. Aceste prevederi pot fi modificate în funcție de starea epidemiologică din Republica Moldova.

– Se examinează: Demersuri similare prin canale diplomatice au fost înaintate ministerelor afacerilor externe din Polonia, Franța, Rusia, Irlanda, Letonia, Kârgâzstan, Tadjikistan, Israel, Luxemburg, Armenia, Uzbekistan.

MAEIE eecomandă consultarea la etapa planificării unei călătorii a alertelor săptămânale publicate pe pagina web a ministerului de externe, pe paginile ambasadelor în țările de destinație precum și politicile companiilor de transport avia, rutier sau feroviar pentru pasageri. Află AICI mai multe detalii despre regulile de intrare pe teritoriul statelor străine.

Reguli de circulație pe care trebuie să le respecte pietonii
Articolul anterior
În Chișinău a apărut un complex de joacă pentru copiii cu nevoi speciale
Articolul următor
Alte articole interesante