LIVE! Putin și-a început discursul în fața Parlamentului rus! Patriarhul Kiril, prezent și el

Vladimir Putin vorbește în fața Parlamentului rus, despre „operațiunea specială din Ucraina”, pe care a declanșat-o în urmă cu un an.

În primul său discurs despre „starea națiunii” de la începutul războiului, liderul rus acuză din nou Occidentul că „joacă un joc murdar, cu cărți măsluite”, susținând că Rusia a fost deschisă dialogului, dar „am primit la schimb răspunsuri necinstite”. „Ei au pornit războiul, noi am folosit forța pentru a-i opri”, scrie libertatea.ro.

Putin: „În Occident, abuzurile asupra copiilor și pedofilia au devenit o normalitate” Președintele rus continuă discursul prin a vorbi despre decăderea morală a Occidentului, o temă des folosită în discursurile sale din ultimii ani. „În Occident, abuzul asupra copiilor și pedofilia sunt norma, preoții aprobă căsătoriile LGBT. Trebuie să ne protejăm copiii de degradare și degenerare”, a spus Putin, citat de Kommersant.

El spune că Occidentul recunoaște căsătoriile de același sex. „Este în regulă. Sunt adulți. Au dreptul să-și trăiască viața. Suntem întotdeauna foarte toleranți cu acest lucru în Rusia”, continuă. Cu toate acestea, spune el, în scripturi căsătoria este între un bărbat și o femeie. El citează, de asemenea, relatări din presă că biserica anglicană ia în considerare termeni neutri de gen pentru Dumnezeu, pentru a invoca „degradarea și degenerarea” Occidentului.

Aceste afirmații au fost primite cu aplauze puternice din partea mulțimii prezente în sală.

Vladimir Putin: „Vor folosi naziști, teroriști, chiar și pe Diavol însuși împotriva Rusiei” Putin spune că Occidentul va folosi pe oricine – teroriști, naziști, „chiar și diavolul însuși” – pentru a lupta împotriva Rusiei, potrivit The Guardian. Așa cum se întâmplă adesea în discursurile sale, Putin face recurs la istorie și spune că, în anii 1930, Occidentul a deschis ușa Germaniei naziste, iar acum merge și mai departe. El spune că Occidentul a sprijinit „o lovitură de stat” în Ucraina în 2014 și a mai acuzat că una dintre unitățile armatei ucrainene poartă numele unei unități naziste germane și că „cei de la putere aleg să închidă ochii la asta”.

„Responsabilitatea pentru incitarea și escaladarea conflictului din Ucraina revine țărilor occidentale și regimului de la Kiev, pentru care poporul ucrainean a devenit străin”, a acuzat Vladimir Putin. „Nu suntem în război cu poporul Ucrainei, ei înșiși au devenit ostatici ai regimului de la Kiev și a stăpânilor săi occidentali”.

Putin: Ei au pornit războiul și noi am folosit forța pentru a-l opri

„Nu aveam nicio îndoială”, spune Putin, că în februarie 2022 „totul era pregătit” pentru o acțiune agresivă a Kievului asupra Donbas. „Toate acestea au fost complet împotriva documentelor acceptate de Consiliul de Securitate al ONU”. „Aș vrea să repet, ei au început războiul și am folosit forța pentru a-l opri”, a precizat Putin în discursul din fața Parlamentului rus. El a spus că obiectivul Occidentului este puterea nelimitată și că Sevastapolul este, evident, următoarea țintă după Donbas.

Putin acuză Occidentul că joacă cu „cărți măsluite” și că au vrut să ofere arme nucleare Ucrainei

Președintele rus a acuzat Occidentul și NATO că vorbeau public despre furnizarea de arme nucleare Ucrainei înainte de decizia Rusiei de a invada. El a acuzat Occidentul că „joacă un joc murdar” cu „cărți măsluite” cu oamenii și cu Ucraina. El a invocat războaiele din Iugoslavia, Irak și Siria pentru a acuzat SUA de „secole de colonialism și dictatură”.

În plus, Vladimir Putin a spus că Occidentul și-a înșelat poporul cu „minciuni totale fără principii” despre ceea ce se întâmplă în Donbas. Președintele rus a spus că țara a fost deschisă să dialogheze cu Occidentul și a fost deschisă pentru implementarea unui sistem egal de securitate, dar „la schimb am primit răspunsuri necinstite” și acțiuni specifice pentru extinderea NATO și desfășurarea de noi sisteme antirachetă în Europa, iar „întreaga planetă este presărată” cu baze americane.

A început discursul lui Vladimir Putin Vladimir

Putin a sosit în sala în care va susține discursul în fața camerelor reunite ale Parlamentului în aplauzele celor prezenți care s-au ridicat în picioare pentru a-l primi. Primul subiect abordat este cel al „operațiunii militare speciale” declanșate de Vladimir Putin în urmă cu un an. El a catalogat invazia drept imposibil de evitat și a acuzat Occidentul că a pus Rusia în fața acestei decizii dificile. „Când Rusia a încercat să găsească o soluție pașnică, ei se jucau cu viețile omului”, a declarat Vladimir Putin.

Putin și-a început discursul, spunând că „va vorbi într-o perioadă complicată pentru țara noastră, într-o perioadă de schimbări drastice în lumea noastră”. El spune că „evenimentele istorice vor determina viitorul țării, iar fiecare dintre noi este legat de o responsabilitate uriașă”.

Patriarhul Kiril, prezent la discursul lui Vladimir Putin

Patriarhul Kiril, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, și fostul președinte Dmitri Medvedev, actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate, sunt prezenți în sală pentru a asista la discursul lui Vladimir Putin. Sala s-a umplut cu câteva minute înainte de discursul liderului rus care se bucură de o atenție deosebită din partea televiziunilor ruse care au afișat încă de luni un ceas cu timpul rămas până la discurs. În mai multe orașe din Rusia, discursul va fi televizat pe ecrane uriașe. Kremlinul a organizat un concert patriotic pe stadionul Luzhniki, iar legislativul urmează să se întrunească în sesiuni extraordinare miercuri, stârnind zvonuri că Putin ar putea face o declarație oficială de război sau ar putea anunța alte schimbări în postura militară a Rusiei împotriva Occidentului, care vor necesita ratificări oficiale. Membrii presei străine – considerați „agenți străini” – nu au fost invitați anul acesta.

O mamă și fiica ei au fost diagnosticate cu același tip de cancer, la o distanță de doar zece zile

O mamă din Anglia a trecut prin momente delicate după ce a fost diagnosticată cu cancer, dar coșmarul a venit abia zece zile mai târziu, când fiica ei a primit același diagnostic. Doi ani mai târziu, acestea au decis să-și spună povestea, atrăgând atenția asupra importanței cercetării din domeniu, scrie peroz.ro.

În 2022, Catherine Tudor a fost diagnosticată cu cancer de colon în stadiu al treilea. Zece zile mai târziu, fiica ei, Rihannon, a aflat că suferă de aceeași boală, dar într-un stadiu mai avansat.

„Când mama mi-a mărturisit că a fost diagnsoticată cu cancer am fost tristă. Îmi amintesc că mi-am spus că „probabil a avut ghinion, dar eu voi fi bine!”, a povestit ea potrivit People, adăugând: „Care ar fi fost șansele ca amândouă să fim diagnosticate cu aceeași boală la un interval de o săptămână?”

Rihannon, care locuiește în Cheltenham, Anglia, însă, nu doar că a primit același diagnostic, dar boala era într-un stadiu mai avansat. Mai exact, medicii i-au descoperit peste 20 de tumori în ficat și în plămâni, fapt pentru care a fost nevoită să înceapă imediat ședințele de chimioterapie și alte tratamente, în încercarea de a opri extinderea cancerului. 

Doi ani mai târziu, Rihannon continuă tratamentul împotriva cancerului, iar mama ei a fost declarată vindecată: „Am trăit un amalgam de emoții, dar sunt foarte puternică și pozitivă”, a mai declarat tânăra, într-un interviu la BBC, mărturisind că această gândire pozitivă a ajutat-o să depășească această perioadă.

„Când te gândești că poți să lupți cu boala, că poți să treci prin ea, corpul răspunde în aceeași manieră. Iar corpul meu, slavă Domnului, are un răspuns pozitiv de mai bine de doi ani, am avut numeroase tumori care au scăzut în dimensiune”, a povestit femeia.

Chiar dacă este foarte optimistă, ea a descris chimioterapia, radiațiile și operația ca fiind brutale. Tocmai de aceea, speră ca oamenii de știință să descopere alte tratamente, unele mai blânde.

„Cercetarea mă ajută să sper, să merg mai departe. Îmi doresc ca specialiștii să descopere alte terapii care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer. Este vital”, a mai spus ea, potrivit sursei citate.

Taxă de intrare în Veneția, din 25 aprilie. Zilele în care poate fi vizitată gratis

Veneția a introdus o taxă de intrare, începând din 25 aprilie. Dar taxa se aplică doar în anumite zile, iar anumite categorii de turiști pot fi exceptați de la plata sa, scrie evz.ro.

Reprezentanții unui foarte celebru oraş – Veneția – s-au gândit să mai domolească din fluxul de vizitatori prin introducerea unei taxe de intrare.

Valoarea acesteia va fi de 5 euro pentru turiști și se va aplica în weekenduri, începând cu 25 aprilie.

Măsura își propune să mai reducă aglomerația în oraș și va fi aplicată până la jumătatea lunii iulie.

Mai exact, taxa se aplică în 29 de zile specifice, între 25 aprilie și 14 iulie, respectiv 25-30 aprilie, 1-5, 11, 12, 18, 19, 25 și 26 mai, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29, 30 iunie și 6, 7, 13 și 14 iulie. Astfel, că în cazul în care veți evita aceste zile veți putea să faceți o mică economie.

Dar, evitarea zilelor cu taxă nu este singura posibilitate aflată la dispoziția vizitatorilor de a nu o plăti. Cum taxa este obligatorie pentru toți turiștii care intră în acest oraş între orele 8:30 și 16:00, cu orice fel de mijloc de transport (tren, feribot etc.), în zilele arătate, planificarea sosirii în Veneția în alt interval orar decât cel menționat este o a doua modalitate de a vă aduce o mică economiei în bugetul de vacanță.

De asemenea, taxa de intrare nu se va plăti de către turiștii care înnoptează în hoteluri din Veneția.

Practic, oficialii orașului Veneția și-au propus să descurajeze un pic turismul de tip „hit and run” în anumite zile, când numărul de vizitatori este foarte mare.

Cei care nu respectă regulile riscă amenzi cuprinse între 50 și 300 de euro, potrivit Mediafax.

Descoperire macabră în România! Schelete umane, inclusiv unul de copil, găsite în curtea unui spital din Vaslui

O descoperire macabră a fost făcută în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui, acolo unde 13 schelete au fost găsite ca urmare a unor săpături de excavare, scrie evz.ro.

Anchetatorii consideră inițial că spitalul ar fi fost edificat peste un cimitir vechi și există indicii concludente că nu este vorba despre o groapă comună.

Schelete umane găsite în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui

Conform autorităților de la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui, au fost identificate 13 schelete, dintre care 12 aparțin adulților și unuia unui copil.

În acest moment, săpătura de supraveghere s-a transformat într-o săpătură preventivă, pe cale de consecinţă, ne vom organiza în aşa fel încât să facem această lucrare pentru a putea descărca arheologic zona.

Se pare că sunt două nivele de înhumare, unul contemporan şi unul de tip medieval, însă toate aceste lucruri se pot spune doar după ce se vor face analizele specifice, ca să ne putem da seama exact din ce perioadă sunt”, a transmis directorul Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui, Ramona Mocanu.

El subliniază că nu există niciun indiciu că ar fi vorba despre o groapă comună. Scheletele sunt aranjate într-un mod specific, existând urme ale unor sicrie.

Procesul de construcție a fost suspendat pe termen nelimitat pentru a permite desfășurarea activităților de descărcare arheologică. Pentru a asigura o cercetare precisă, specialiștii intenționează să folosească scanările magnetometrice.

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, într-o primă etapă, constructorul care efectua lucrările de excavare în zonă a raportat descoperirea unui schelet uman, iar ulterior au fost găsite și alte schelete.

În urma acestor evenimente, poliția a inițiat o anchetă, iar un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis, potrivit Agerpres.

Lucrările de la Spitalul nr. 2 Vaslui urmează să se construiască două corpuri noi de clădiri, pentru secțiile Psihiatrie și Boli Infecțioase.

O fată de 17 ani a murit fulgerător în cabina de duș. Se pregătea să meargă la școală
Articolul anterior
Zeci de tineri cercetători, premiați la Chișinău
Articolul următor