Localitatea în care oamenii îl pot vota pe primarul decedat de Covid-19. Cum s-a ajuns în această situație

Numele primarului decedat al comunei Deveselu, care candida pentru un nou mandat, a rămas pe buletinele de vot deoarece aceste documente au fost tipărite înainte de decesul candidatului, potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean Olt.

separator
“Potrivit unei hotărâri a BEC, dacă decesul candidatului s-a produs după tipărirea buletinelor de vot, acestea nu se mai modifică şi procesul electoral îşi urmează cursul”, a declarat purtătorul de cuvânt al BEJ Olt, Monica Ţone, potrivit Agerpres.

În afară de numele primarului decedat Ion Aliman, candidat PSD, pe buletinele de vot pentru alegerea primarului comunei Deveselu mai sunt două nume: Ion Păun, candidat ALDE şi candidatul PMP, Dumitru Manuel Nică.

Ion Aliman a decedat pe 17 septembrie, la un spital din Capitală, la aproximativ o săptămână după ce a fost testat pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2. El a fost ales primar al comunei Deveselu în iunie 2012, apoi a a obţinut un nou mandat în 2016 şi acum candida pentru al treilea mandat, din partea PSD.
Citește și
Anunţul ministrului Apărării, după criza iraniană. Ce spune despre scutul de la Deveselu

Ion Aliman a fost ofiţer de marină timp de 30 de ani, din care 20 de ani a fost căpitan de navă de pasageri.

În perioada în care Ion Aliman a fost primar al comunei Deveselu, în localitate a fost operaţionalizat la baza militară sistemul de apărare antirachetă, componentă a sistemului NATO de apărare împotriva rachetelor balistice.

sursa

Galbenă sau cu urme de sânge? Culoarea pe care o are ceara din urechi poate oferi indicii despre starea de sănătate
Articolul anterior
Imagine de colecție cu Andreea Bălan și Cleopatra Stratan. Ce mesaj a transmis prezentatoarea Tv
Articolul următor
Alte articole interesante